Portal 072info

PORODICA KOVAČEVIĆ NAKON SEDAM GODINA: “Selma je sa nama svaki dan”

Njena porodica, prijatelji i poznanici, Selmu Kovačević pamte po specifičnom osmijehu, vedrog duha, odlučnog stava i ambicijama.

Njeni snovi ugasili su se prije sedam godina, kada je 4. aprila 2009. godine nestala u nabujaloj rijeci Bosni u centru grada Zenice, na šetalištu Ušće.

Tog kobnog dana, Selma je na pomenutoj lokaciji boravila sa svojim prijateljima, a neposredno prije pada u rijeku Bosnu nalazila se na obali. Prijatelji koji su se nalazili u tom trenutku s njom pokušali su da je spasi, no od tog trenutka Selmi se gubi svaki trag.

Ubrzo nakon tog događaja policajci PU Zenica, Jedinice za podršku – specijalaca MUP-a ZDK, Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, kao i Selmina porodica i prijatelji s nekoliko ekipa i čamaca započeli su potragu za tada sedamnaestogodišnjom Selmom Kovačević.

2

U potragu nekoliko dana poslije pridružžili su se i građani Zenice, kao i članovi timova Civilne zaštite, Oružanih snaga, a tijelo su u vodi primjetili članovi Veslačkog kluba Val iz Doboja.

U blizini Maglaja, nakon skoro mjesec dana potrage, 1. maja 2009. godine, tijelo sedamnaestogodišnje Selme Kovačević pronađeno je, a dženaza i ukop se održao 4. maja na Crkvičkom groblju u Zenici.

Povodom sedam godina od tragične smrti, jučer se na Crkvičkom groblju proučio tevhid, te su se prijatelji po ko zna koji put prisjetili tragično preminule mlade Zeničanke Selme Kovačević.

12966696_958277777625501_1219617234_n

“Boli, svakog dana. Ona je tu sa nama i znam da nas podržava u svemu. Ja kao njen brat, nikada neću dozvoliti da se spomen na moju sestru zaboravi, bar ne kod njenih prijatelja i porodice. Teško je i nakon sedam godina shvatiti činjenicu da se nikada neće vratiti, ali isto tako, u životu ću da se borim za nju, moju rahmetlli sestru”, istakao je za 072info Sanjin Kovačević, mlađi brat rahmetlli Selme.

03

Porodica Kovačević i nakon sedam godina zahvaljuje se svima koji su potpomogli u pronalasku tijela mlade Selme, te onima koji su sve ove godine stajali rame uz rame sa porodicom.

Selma će zauvijek ostati u sjećanjima onih koji su je poštovali, voljeli i cijenili kao jednu od rijetkih djevojaka koja je težila ka uspjehu, radovanju i sreći u ovom gradu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box