PORODICA MATIĆ JE IMALA NORMALAN ŽIVOT, A ONDA SE PREKO NOĆI SVE PROMIJENILO: Majka je završila u zatvoru, a djeca na ulici

djecak matic brine o porodici 696x400 1

Zamislite da se ujutru probudite u toplom porodičnom domu, okruženi majkom, sestrom i ocem, a da već uvečer, vaš život postane košmar. Da u svega nekoliko mjeseci, iz iole dobro situirane porodice, iako maljoletni, morate da vodite računa o porodici i da prosite na ulici. Za Alberta Matića, devetnaestogodišnjaka iz Beograda, ovo nije bio san iz koga se probudio znojav i uplašen, već realnost koju je zaslugom svog zalaganja i pomoći drugih, uspješno prebrodio.

Kako je rekao u intervjuu za TV Prva, život njegove porodice, preko noći se promijenio kada je njegova majka završila u zatvoru zbog prevare.

  • Imali smo novca, imali smo uslova za bolji život, sve dok se nije to desilo sa majkom. To kad se desilo, onda je sve nekako propalo, što se kaže, otišlo niz vodu. Otac nas je preselio kod tetke u Kostolac, a on je došao u Beograd da radi – rekao je on na početku razgovora.

Danas ovaj mladić sam plaća svoj stan, završio je školu za osnovno i srednje obrazovanje “Vožd” na Voždovcu. Ipak, put do toga nije bio lak, već mučan. Od ulice na kojoj je prosio, da bi pomogao porodici i maćehi koja se nalazila u lošem zdravstvenom stanju, on i sestra su došli do centra za integraciju mladih, odnosno, Svratišta, gdje su konačno dobili ono što im je bilo najpotrebnije za normalan život, odjeću, hranu, brigu i podršku.

Podrška koju je dobio tamo, pomoglo mu je da upiše srednju školu, kao i da dobije svoj prvi posao u ugostiteljstvu.

  • Ja sam bio prezadovoljan, tad sam shvatio da postoje dobri ljudi koji žele dobro ljudima, ne znam kako da se izrazim, koji nisu baš pokvareni.”

Danas radi dva posla od kojih plaća kiriju za stan i paralelno ide u srednju školu “Vožd”, smijer za pripremača hrane. Kroz život ima i jedan san koji ga vodi – svoj lokal.

  • Jedina želja, jedini san mi je da otvorim svoj lokal, svoj kafić i da na taj način pomažem i ja drugima.”, kaže Albert za TV Prvu.

Prethodni članakSupertrikovi da vam se auto ne zaledi ujutro – preparkirajte ga
Sljedeći članakPD “ČOLAN”: Saopštenje za javnost nakon sinoćnjeg nemilog dogđaja na Čolanu