Portal 072info

Porodica Messi održala sastanak, odlazak Argentinca iz Barcelone mogao bi biti prolongiran

Slika zaslona 2020 09 03 u 19 20 15
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Saga između Lionela Messija i katalonskog velikana Barcelone se nastavlja, a danas je dobila novo poglavlje i moguće je da Argentinac na Camp Nou stadionu ostane još godinu dana.

Messijev otac Jorge jučer je održao sastanak s predsjednikom Barcelone – Josepom Bartomeuom, a prvi čovjek Katalonaca još jednom je jasno poručio kako nema namjeru pustiti Argentinca ovog ljeta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedini način da Messi ode je da neko ovog ljeta plati odštetnu klauzulu koja iznosi 700 miliona eura.

Messi je ostao pri stavu da želi napustiti Barcelonu ovog ljeta, ali Mundo Deportivo javlja kako je moguć i zaokret u razmišljanju Argentinca. Mediji su javili kako je porodica Messi (Lionel, otac Jorge i brat Rodrigo) održala sastanak danas na kojem se raspravljalo o budućnosti jednog od najboljih igrača svijeta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog složenosti situacije oko ugovora otvorena je mogućnost Messijevog ostanka u Barceloni do isteka ugovora u junu 2021. godine, a posebno nakon što je ustanovljeno da jednostarni raskid neće biti tako jednostavan. Upravo su o tome razgovarali danas članovi porodice Messi i advokati nogometaša. Messijeva želja nije se promijenila, on i dalje želi napustiti Barcelonu, ali je pitanje da li će se to dogoditi ovog ljeta, ili će narednog otići kao slobodan igrač.

Novinarske ekipe i danas su pratile kretanje Messijevog oca po Barceloni, dok je Lionel vrijeme provodio družeći se sa Luisom Suarezom u svom domu. Argentinac se mogao vidjeti u svojoj kući i to je prema pisanju Mundo Deportiva prvi njegov snimak otkako je poslao burofax na adresu Katalonaca i otkako je izrazio želju da napusti klub.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Još uvijek se čeka da se oglasi sam Messi i da se vidi kako će se riješiti ova situacija.

KLIX

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Pogledajte kako je izgledao Pjanićev debi za Barcu (VIDEO)

072info.com

Koeman potvrdio da će Pjanić danas odigrati prve minute u dresu Barcelone

072info.com

Barca ne može dovesti više nikoga, nema para

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)