Porodica porodice Đokić otvorila dušu: Bili su divna porodica i stvorili su svoju oazu mira, a monstrumi su sve uništili

porodica djokic1 696x464 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bili su zaista divna porodica, stvorili su svoju oazu mira u kojoj je trebalo da uživaju još mnogo, mnogo godina, a monstrumi su sve uništili.

Ovako započinje svoju potresnu ispovijest o brutalno ubijenoj porodici Đokić njihova bliska rođaka. Kako kaže, mnogo joj je teško, ali želi da se napiše istina o njima jer su zaista bili divni ljudi, porodica.

  • Goran je bio najbolji otac na svijetu, mislim da nijedan otac nije vezan toliko za svoje dijete kao što je on bio. Lidiju su dobili nekoliko godina nakon vjenčanja. Gordana je sedam mjeseci održavala trudnoću na ginekologiji u Nišu, a za sve to vrijeme Goran nije preskočio dan da je ne obiđe u bolnici i donese sve što treba. Lidija je bila centar njihovog svijeta. Za svaki rođendan, još dok je bila mala znao je da je iznenadi, dovede klovna u kuću, Djeda Mraza za Novu godinu. Bez nje nije htio nigdje da krene, ni na jedan odmor, ni u jedan restoran, ma bilo gdje.. Gledao je da joj priušti sve moguće na ovom svijetu iako je ona bila veoma skromna – priča potresena rođaka i dodaje da se Goranova vezanost za porodicu ogleda i u tome da tri godine nije želio da ode da operiše kuk, jer nije želio da se odvaja od svoje porodice:
  • Gorana su svi iz uže familije nagovarali tri godine da operiše kuk, jer bilo mu je sve gore i gore, ali nismo uspjeli u tome. On je i dalje radio i nije želio da se odvaja od svoje porodice. Garantujem životom da nijedan otac nije bio kao on.
ČITAJ JOŠ:  Nakon nezapamćene tragedije u Gorici kod Gruda: Šta je ubica Jozo Jasak rekao u Tužilaštvu 

Gordana, kako kaže, bila je žena domaćica, koja im je stalno ugađala, spremala omiljena jela.

  • Požrtvovana i supruga i majka… Skromna žena, koja je gledala da ugosti svakoga i da uvijek sve bude na svome mjestu. Uvijek su ispoštovali svakoga iz familije, kasnili jesu i to smo svi znali, ali uvijek su došli. Nijedan rođendan ili bilo koje slavlje, nije prošlo bez njih – prisjeća se rođaka ove tragično nastrale porodice.

Ona se osvrnula i na zadnji susret sa Đokićima.

  • Tada smo se vidjeli na porodičnom slavlju. To je bilo kada su se vratili sa odmora iz Vrnjačke Banje. Goran je bio toliko lijepo raspoložen, šalio se, smijao… Gordana je čak popila čašu vina, a inače nikada nije pila. Obožavala je cvijeće i uvijek mu se radovala, a i drugima ga rado poklanjala. A za Lidiju bih mogla pričati danima, ali je mnogo teško… Naš anđeo…- priča sagovornica.

Kako kaže, Lidiji se na licu vidjela čistota i dobrota.

  • Puna ljubavi je bila za svakoga, obožavala je životinje, stalno im kupovala hranu i mazila se sa njima. Djecu je posebno voljela, igrala se sa njima i udovoljavala u svemu – priča njena rođaka koja se osvrnula i na djetinjstvo ubijene djevojke.
  • Kao dijete je bila veoma živahna i često je znala da kaže da ne voli kod sebe to što je sada stidljiva, da bi voljela da je zadržala u sebi tu smjelost i opuštenost. A za roditelje je bila i previše vezana, imala je drugarski odnos sa njima. Bili su zaista divna porodica, stvorili svoju oazu mira u kojoj je trebalo da uživaju još mnogo, mnogo godina, a monstrumi su sve uništili – potresena je ovaj rođaka.
ČITAJ JOŠ:  NOVA TRAGEDIJA U BIH | Poginuo radnik: Na radnu mašinu u kojoj je bio Ranko obrušila se gomila kamenja

Ona dodaje i da se nada da će se pronaći krivci koji su ubili ovu porodicu.

  • Ovo nisu zaslužili ni najgori ljudi, a kamoli ovako divna i vrijedna porodica – dodaje rođaka ove porodice.

Na pitanje da li je familija saznala sa kim se Goran čuo kobnog 26. septembra oko ponoći, kada je navodno poslao posljednju poruku, dodaje da ne zna.

  • Mi ne znamo ništa o tome, da smo nešto znali sigurno bi već rekli – dodaje ona.
  • Porodica Đokić ce zauvijek živjeti u našim srcima, uvijek ćemo se sjećati naših ispijenih kafa, razgovora… Miris naše prelijepe Lidije će zauvijek kružiti među nama i podsjećati nas koliko su to bili veliki ljudi, mekog srca i čiste duše… Nestala je njihova ljepota ali su nam ostale uspomene i hvala im na svakom izdvojenom minutu koji su proveli sa nama. Čast je bila biti dio njihovog života, nedostajaće mnogo, mnogo – zaključila je potresena rođaka.

Inače, prošlo je skoro dvije sedmice otkako je tročlana porodica Đokić iz Aleksinca oteta, a potom brutalno ubijena, a policija još ne zna ko stoji iza ovog nezapamćenog zločina. Prema nezvaničnim informacijama ubistvo je ili počinio, ili je u njemu učestvovao, neko ko odlično poznaje Aleksinac i okolna mjesta jer su tijela, ali i automobil ove porodice spaljeni i sakriveni na jako nepristupačnom terenu koji nije mogao biti poznat nikome drugom sem mještanima.

ČITAJ JOŠ:  U martu i aprilu zabilježeno značajno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda


Upucani, pa spaljeni

Ono što je iz istrage za sada poznato je da su Goran, Gordana i Lidija oteti svega nekoliko minuta nakon što su krenuli kolima ka Aleksincu iz sela Moravac iz kuće Goranove majke. Na koji način su oteti, da li je ubica bio neko koga su poznavali ili ih je na neki drugi način neko zaustavio na ulici još nije poznato. Policija je skinula snimke sa sigurnosnih kamera koje postoje na nekoliko privatnih objekata u ovom mjestu i detaljno ih analizira u potrazi za nekim tragom. Nakon što su oteti nije poznato šta se tačno dogodilo, osim da su Đokići brutalno ubijeni. Obdukcija je pokazala da su Lidija i Goran ubijeni sa po jednim hicem u glavu, a Gordana sa dva – u grudi i glavu. Nakon što su ubijeni njihova tijela su spaljena i izgorjela su do neprepoznatljivosti.

Nakon što su tijela spalili, ubica ili njegovi saučesnici su tijela odvukli do šiblja, prekrili ih granama, smećem i lišćem i tu ih ostavili. Desetak kilometara dalje odvezli su Goranov “pasat” i zapalili ga kako bi uništili sve dokaze. Kraj vozila policija je pronašla jednu čahuru, piše Blic.

GODISNJICA
MARKETING