Porodica Šabana Šaulića razočarana u pravosuđe: Turčin se izvlači za ubistvo Šabana

sa 1

Suđenje Alsinu Leventu, koji je prije dvije godine ubio Šabana Šaulića nastavlja se 21. januara, ali kako stvari stoje, Turčin će se izvući.
Kako otkriva izvor blizak Goci Šaulić, ona i njena djeca su očajni zbog saznanja da će turski državljanin dobiti minimalnu kaznu:

– Šabana nijedna kazna ne može da vrati u život, ali izgleda da će ubica robijati svega godinu ili dvije. Zaprećena maksimalna kazna je do pet godina robije, koju skoro niko ne dobije. Uzima se u obzir i da je bio neuračunljiv, pod dejstvom alkohola i šta sve ne. Plus, na sve to se računa i vrijeme koje je Alsin već proveo iza rešetaka, tako da, kad se sve sabere i oduzme, poslije presude, Turčin će da robija maksimum dvije godine – ispričala je Gocina prijateljica.
– On je pušten da se brani sa slobode, da je njegovo djelo okarakterisano kao strašno, bio bi iza rešetaka… Jako mala kazna, ponižavajuća za život čovjeka kakav je bio Šaban. Plus, porodica mora da ponovo proživljava svaki detalj tragedije. Goca je jedva nekako uspjela da se oporavi od šoka i ogromnog stresa kako bi nastavila život koliko-toliko normalno, a sad će joj se tauma vratiti – priča Gocina prijateljica.

– Teško je i Saneli, Ildi i Mihajlu, a na sve to ovom kaznom nikakva pravda neće biti zadovoljena – zaključuje Gocina prijateljica koja dodaje da se svi nadaju da suđenje neće ponovo biti odloženo zbog korone, jer bi Šaulići očajni, izludjeli još više.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE