Portal 072info

Porodica Schumacher ima sve manje novca za troškove liječenja prvaka F1

Porodica Michaela Schumachera ima sve manje novca za troškove liječenja sedmorostrukog prvaka Formule 1 koji je dvije i pol godine nakon nesreće u francuskom skijalištu Maribel, u veoma lošem zdravstvenom stanju.

Iako nema preciznijih detalja o njegovom stanju, poznato je da se 47-godišnji šampion F1 oporavlja u Ženevi nakon teških povreda glave koje je zadobio u nesreći na skijanju u francuskim Alpama, u decembru 2013.

FX News Call objavio je da porodica ima sve manje novca za rehabilitaciju Schumachera čije bogatstvo se ranije procjenjivalo na 800 miliona dolara. Ranije je u javnosti potvrđeno da o njemu brine tim od 15 ljudi (ljekara) u specijalno dizajniranom medicinskom apartmanu u njegovoj vili u Švicarskoj te da sedmični troškovi njegove rehabilitacije koštaju 154.000 dolara.

Kada je riječ o njegovim povredama glave, britanski neurolog i hirurg dr. Peter Hamlyn tvrdi kako postoje male šanse za potpuni oporavak.

Sve je više nagađanja o tome da se legendarni vozač F1 nikada neće oporaviti od nesreće dok porodica u javnosti poručuje da zahtijeva “poštivanje privatnosti”. Da je Schumacherovo stanje i danas “strogo čuvana tajna” potvrđuje i činjenica da nijedna njegova fotografija nakon nesreće nikada nije objavljena.

Poznato je da je Schumacher nakon kobnog pada nekoliko mjeseci bio u komi nakon čega je liječenje nastavio u svom domu.

Njegova menadžerica Sabine Kehm više puta kratko je kazala da oporavak ide sporo, da prvak F1 ne može govoriti i da je nepokretan.

Legendarni “Schumi” kao najuspješniji vozač F1 svih vremena, sedmostruki je prvak svijeta, pobjednik 91. Grand Prix utrka, te vlasnik niza rekorda u svijetu Formule 1, prenosi Anadolija.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak