Portal 072info

PORODICA ŽIGONJA IZ TURSKE ZA 072INFO: Ajdinovo stanje znatno bolje (FOTO)

Prije nekoliko dana na kliniku Acibadem u Turskoj stigli su šestogodišnji Zeničanin Ajdin Žigonja sa svojim roditeljima i bratom Eminom.

Razlog dolaska je prva kontrola nakon operacije koja je urađena u novembru prošle godine, te samim tim su danas obavili preglede i detaljan razgovor sa doktorom Ozekom.

Ono što je istakao Elvis Žigonja, otac šestogodišnjeg Ajdina, [hidefbpopup]jeste da je Ajdin dobro, da se ne boji, te da pažljivo sluša upute doktora Ozeka: “Hvala Allahu dragom dobili smo jako dobre vijesti što se tiče Ajdinovog stanja. Urađen mu je veliki broj nalaza i snimaka, te svi pokazatelji ukazuju na to da je Ajdinovo stanje znatno bolje i da je Spina Bifida Oculta jako dobro urađena tokom operacije u novembru 2015. godine. Svi snimci pokazuju znatno bolje stanje Ajdinove kičme, mišića i samog trenutnog stanja, te je ovo za nas mnogo ohrabrujuće. Ono što je malo zabrinjavajuće, po riječima doktora Ozeka jeste skolioza koja je još izraženija nego prošli put i to je bilo za očekivati. Što se tiče skolioze, operacija će se izvršiti ali zavisno od Ajdinovog oporavka. Za šest mjeseci treba da uradimo CT-MAGNETNI snimak u BiH, te isti poslati dr. Ozeku, a on će potom ocjeniti stanje te poslati odgovor. Druga Ajdinova operacija bi koštala oko 45 000 eura, te bi tada i zakazali datum te i okončali i uradili istu. Doktoru Ozeku sam objasnio situaciju oko finansija, te kako je istakao, imat ćemo vrijeme za prikupljanje sredstava. Ono što je bitno napomenuti jeste to da smo danas radi finansija sve nalaze i snimke obavili, bilo je naporno ali ono što je trebalo uraditi za četiri dana, mi smo uradili danas i što je najbitnije svi nalazi su nam sniženi, kada govorimo o finansijama. Dr. Enis koje je uradio snimak Ajdinovog hoda nam je preporučio fizikalne vježbe i jačanje podkoljenica i njenih mišića, te će nam po povratku u Zenicu to biti prioritet koji će trajati narednih šest mjeseci. Također, pored dr. Ozeka i dr. Enis je zadovoljan sa ovim snimkom, jer sa uporedbom od prošlog puta vide se znatne razlike. Dakle oni što slijedi jesu fizikalne terapije, banje i sve ostale propratne stvari oko fizikalnih vježbi. Ovim putem želim da se zahvalum svima na svim porukama podrške i hvala Allahu što je sve ispalo dobro”, istakao je za 072info Elvis Žigonja sa klinike Acibadem u Turskoj.

Ajdin će sa svojom porodicom ostati kod prijatelja u Turskoj, porodice Sadibašić i to narednih nekoliko dana, te već 23. maja planiran je povratak u rodni grad.

Ostanimo uz Ajdu, jer on treba našu pomoć!

[Galleries 788 not found]

Podijelite članak