Porodična hronika

al 1

Gdje se izgubila porodica u centrifugi modrenog življenja!?  

Krv pada među srodnicima, a društvo se nakon svakog ubistva među srodnicima pita da li se nešto moglo preventivno učiniti.

Banalni razlog zbog kojeg je prekjučer u Zenici mrtav pao amidža od ruke svoga bratića izbacile su na površinu sve probleme naizgled tradicionalne porodice s periferije najvećeg grada u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ovaj i mnogi drugi slučajevi koji izazivaju jezu među narodom kazuje nam da živimo u vremenu pojačano nestabilnih familijarnih odnosa, na koje se bezrezervno odražavaju svi nedostaci našeg društva.

Admir Aljimi
Admir Aljimi

Upravo ti nedostaci koji svakodnevno troše psihu prosječnog bosanskog čovjeka krate njegov fitilj i izazivaju krvave eksplozije nasilja koje rezultiraju stravičnim zločinima s odlikama velike brutalnosti.

Ono što nekada godinama biva skriveno među četiri zida, kada kap prelije čašu, biva otkriveno na stupcima crnih hronika, a svako od čitalaca može u protagonistima jezivih novinarskih izvještaja prepoznati nekoga iz svoje bliže okoline.

Porodičnim tragedijama u mnogim slučajevima prethode dugo trpljenje, nesuglasice, svađe i duševna bol koju ubica i žrtva jedno drugome nanose.

Nismo navikli da dijelimo probleme, nismo navikli da ih rješavamo…

Navikli smo da trpimo i puknemo.

Dok se to ne promijeni, čitat ćemo crnu hroniku i prepoznavati svoje srodnike u krvavim pričama.

Avaz