Porodična tragedija Bube iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Krajem ljeta 2010. godine život čuvene Rabije Bubić Bube iz gledanog serijala ”Lud, zbunjen, normalan”, glumice Belme Lizde Kurt i njenog supruga, reditelja Aleša Kurta, promijenio se iz korijena jer je u tragičnoj nesreći nastradao njihov desetogodišnji sin Jan Isak.

Nasljednik poznatih umJetnika bio je u posJeti rodbini u Kanadi. On i njegova šezdesettrogodišnja rođaka krenuli su u vožnju kajakom, koji se zatim prevrnuo. Prema pisanju Canadian Pressa, suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je uslijedila masovna potraga avionima i čamcima. Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, dok su tijela žene i njenog nećaka pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena. Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana.

ČITAJ JOŠ:  Musliman u Bagdadu postavio jelku visoku 10 metara u znak solidarnosti kršćanima

”Molim vas, imajte razumevanja. Ne bih želio ništa da govorim o tome, samo mogu da potvrdim da nam je sin poginuo”, bilo je sve što je neposredno nakon nesreće rekao bh. reditelj.

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umjetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se usredsredili na vaspitavanje svoje mlađe ćerke, danas osmogodišnje Ume. Belma se posvetila radu s djecom kroz brojne pozorišne radionice, a svoju kreativnost usmerila je i ka modi. Inspirisana svojom nasljednicom, dizajnirala je modnu liniju za najmlađe koja se zove Umin ormar.

”Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj mjeri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasljeđa. Veliki sam poštovalac djece i njihove percepcije svijeta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica”, otkrila je glumica u razgovoru za magazin Azra, a upravo je Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima.

ČITAJ JOŠ:  Trening osjetila najefikasniji za povratak čula nakon oporavka od korone

”Uma se veoma dobro snalazi kada je u centru pažnje. Pokazuje svoju posebnu kreativnost, ali mislim da je to normalna reakcija na okruženje u kojem odrasta. Ne iskazuje nikakve želje o tome šta želi da bude kad odraste. Ona živi u sadašnjosti”, izjavila je popularna Buba, prenosi Story.

”Ljudima se mnogo sviđa lik Bube, a naročito deci. Mislim da je to zato što sam nekako uspela da je učinim zaista živom, što je za mene veliki kompliment. Gledaoci toliko veruju da Buba postoji, da kad vide mene, Belmu, koja samo radi svoj posao, i prepoznaju Bubu, često ne mogu da se sete odakle me znaju, ali prepoznaju me kao nekog bliskog i dragog. Pa me pitaju kako sam, kako mi je porodica, požele mi sve najbolje i tako dalje. Lepo se sa mnom ispričaju”, rekla je jedna od omiljenih glumica na prostoru bivše Jugoslavije.

ČITAJ JOŠ:  Proizvođačima je ovo najvažniji zvuk na automobilu

Nezavisne

GODISNJICA
MARKETING