Portal 072info

Porodila sam se sa 14 godina i evo šta sam naučila

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Sve češće smo svjedoci preranog stupanja mladih u seksualne odnose. Najčešće, kao razloge, navode radoznalost i potrebu da budu prihvaćeni u društvu. Pred nama je ispovijest mlade žene po imenu Megi, koja se porodila sa 14, a sada ima 18 godina. 

-Moja priča je vjerovatno drugačija od ostalih, ali je moja, pa je zato i drugačija. Nikada ranije nisam razmišljala o seksu. Roditelji su mi razvedeni, pa sam imala priliku da se susrećem sa mnogim partnerima moje majke. To je vjerovatno uticalo da steknem pomalo čudnu sliku u glavu o ljubavi i partnerskim odnosima-kaže Megi.

-Sa 13 godina sam izgubila nevinost. Spavala sam sa nekim za koga sam naivno vjerovala da sam zaljubljena u njega. Poslije toga sam mislila da su svi koji hoće da spavaju sa mnom, zaljubljeni u mene ili da me vole. Zašto sam tako mislila, nisam baš sigurna. Gledajući unazad, iz ove perspektive, bila sam premlada. Nije imalo potrebe uopšte čak ni da razmišljam o seksu.

Godinu dana kasnije, u kupatilu je gledala u čudu na test za trudnoću i na dvije roze crtice. Zatrudnjela je sa 14 godina. Bila tako mlada i toliko toga je još bilo pred njom. Ali odlučila je da zadrži bebu, iako je bila sama u svemu tome.

– Sećam se svog prvog ginekološkog pregleda. Doktor je odmah rekao – “Čestitam” , a ja sam samo prazno gledala u njega.

– Ako bih mogla da vratim vrijeme unazad, rekla bih toj 14godišnjoj devojčici da sačeka, da nema potrebe za žurbom. Cio život je na raspolaganju za dječake i sex, iako ti to možda sada djeluje neopisivo važno. Rekla bih joj da će joj ti bezbrižni dani veoma nedostajati.

Megi kaže da se ne kaje što je postala majka i da ju je to promijenilo na mnogo načina. Sada ima drugačiji pogled na svijet, ali smatra da bi bilo mnogo bolje da je ovaj pogled na svijet imala mnogo kasnije.

– Savjet svim djevočicama je da sačekaju dok ne budu zrele da se nose sa posljedicama seksa, i u emotivnom i u fizičkom smislu.

Podijelite članak