PORUČUJU IZ ČELIKA: ‘Idemo na pobjedu i protiv Konjuha!’

Podijelite vijest

Sjajna, snažna i zanimljiva utakmica u Zenici, na otvaranju ,,Lige 4 za prvaka BiH”, gdje je RK ,,Čelik” održao lekciju iz rukometa favorizovanoj  RK ,,Bosni”, u kojoj igra čak šest reprezentativaca selektora Dragana Markovića i njegovog pomoćnika Zuhdije Korkalića (inače trenera ,,Bosne”). Nije ,,Bosni” pomogla ni blaga naklonjenost sudijskog para iz Prijedora Dejanović-Marčetić, jer su sve vrijeme bili u sjeni danas mnogo boljeg ,,Čelika”.

Tako su ,,Čelikova” krila Davor Kadić i Boško Jolović bili nekoliko puta bolji od reprezentativaca BiH na njihovim pozicijama na suprotnoj strani, a također i Milan Ivančev (srednji bek) i Aldin Begagić bili su znatno bolji od svojih mladih protinika na suprotnoj strani, aktuelnih članova reprezentacije BiH.

-To samo potrvđuje da smo bili u pravu kada smo selektoru Markoviću za reprezentaciju predlagali i predlažemo Davora Kadića, najbolje desno krilo, koji je prošle godine kratko nastupao za reprezentciju BiH, te Aldina Begagića, za koga se zna da je zasigurno najbolji pivotmen u domaćem prvenstvu u Bosni Hercegovini, te Milana Duvnjaka na poziciji lijevog krila – kažu u Upravi  Rukometnog kluba ,,Čelik”.

– Predlažemo Rukometnom savezu BiH i selektoru Markoviću da  pokrenu postupak da Milan Ivančev i Boško Jolović (inače bivši reprezentativci Srbije), koji bi rado nastupali za BiH reprezentaciju – dobiju BiH državljanstvo  kažu u ,,Čeliku”.

Inače, bila je to snažna, borbena, oštra, ali u granicama fer-pleja, prava prvenstvena utakmica, u kojoj je ,,Čelik” potpuno dominirao od samog početka utakmice, odlično ,,otvorio” utakmicu, tako da je rezultat već u prvih šest minuta utakmikce glasio  6:1 za ,,Čelik” i  šokirao ,,Bosnine” brojne reprezentativce,  trenera Korkarića,  predsjednika RK ,,Bosne” , inače državnog ministra Damira Hadžića i brojnu delegaciju u publici iz Sarajeva.

Tokom cijele utakmice ekipa RK ,,Bosna”, kojoj se mora priznati velika borbenost i zalaganje  –  nije ni izjednačila rezultat, a kamoli povela. Samo jednom (u 36. minuti) su se primakli na svega jedan gol razile i to je bilo sve, a u više  navrata ,,Čelik” je vodio i sa po pet golova razike. Jednostavno raspoloženi ,,Čelični momci” su bili znatno bolji od ,,reprezentativne Bosne”.  Tokom čitave utakmice ,,Čelikovci” su dobro igrali: od pouzdanog i iskusnog golmana Dragana Starčevića (11 odbrana), do velikog dirigenta igre, maestra Milana Ivančeva (8 golova), čiji se nedostatak od  dva i po mjeseca izbivanja sa terena (zbog regulisnaja boravka u BiH) tek sada vidi, do izuzetno borbenog Boška Jolovića (6 golova), uvijek odličnog Davora Kadića (8) golova, te iskusnih i pouzdanih Aldina Begagića, Nermina Bašića, Eduarda Martića i Nermina Muja-novića.

Ova pobjeda protiv ,,Bosne” nas je ,,vratila u život”  i dala nam krila! Svi su na su bili ,,otpisali” i unaprijed nas stavili na posljednje mjesto – broj 4 ,,Lige za pravka BiH”. I pored činjenice da je,,Konjuh” u prvom kolu pobijedio člana SEHA lige – banjalučkog,,Borca’ ‘,  i u narednoj utakmici, protiv ,,Konjuha”, koga smo u Premijer ligi  pobijedili u sred Živinica, a oni nas u Zenici – mi idemo na pobjedu i protiv ,,Konjuha”! ,,Konjuh” nam u srijedu, 14. maja, dolazi na megdan na naš teren u Gradsku arenu, gdje ćemo ih uz podršku naše publike ,,pregaziti” kao i ,,Bosnu”!–  izjavio je kapiten ,,Čelika” Aldin Begagić.

HVALA NA PODRŠCI NAŠOJ IZVANREDNOJ PUBLICI I POZIVAMO VAS I OČEKUJEMO DA DOĐETE U JOŠ VEĆEM BROJU U GRADSKU ARENU U SRIJEDU  14. MAJA PROTIV JAKOG ,,KONJUHA”. IDEMO NA POBJEDU!  – PORUČUJU IZ RK ,,ČELIKA”.