Portal 072info

Poruka Kasumovića Zeničanima povodom prekida grijanja

Grijanje u Zenici ponovo ne radi jer je došlo do kvara na kotlu. Bivša vlast je građane dovela u zabludu i uvela ih u sezonu bez grijanja. Mi poduzimamo sve što možemo kako bi osposobili sistem, rekao je za N1 Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Kasumović je nedavno pokrenuo inicijativu da se konačno trajno riješi pitanje grijanja u Zenici

Imenovao sam komisiju od 14 najstručnijih ljudi iz oblasti ekologije, grijanja, elektronike… Oni će mi za 12 dana dostaviti koje je realno najbolje moguće rješenje za Grad Zenicu u narednom periodu kada je u pitanju grijanje. Da li da idemo prema Kaknju, KTG Mittalu ili nešto treće. Stručna komisija će reći najbolje rješenje za grad i odmah idemo to raditi“, dodao je čelni čovjek Zenice.

Iz kompanije ArcelorMittal Zenica jutros je saopćeno da je ponovno uočen novi kvar na kotlu kojim se proizvodi toplotna energija za daljinsko zagrijavanje stanova i poslovnih prostora u tom gradu.

Na kotlu broj 2. ponovo je uočeno curenje, ali kotao nastavlja s radom i mi pažljivo pratimo sve radne parametre postrojenja. U ovom trenutku situacija je stabilna i pod kontrolom, a naši stručnjaci trude se da pronađu način saniranja ovog kvara. U ovom trenutku je reducirana isporuka toplote za daljinsko grijanje prostora“, kazala je menadžerica za komunikacije te kompanije Dijana Božić-Srdanović.

Tehnički direktor JP Grijanje jutros je za N1 kazao da ‘grijanja ima, ali manjeg intenziteta’.

Nešto se desilo u ArcelorMittalu, ali ne znamo šta. Sigurno je da grijanja u Zenici ima, iako intenzitet nije kao u ponedjeljak“, kazao je Bošnjak.

S ulica će se skloniti 2.000 pasa lutalica

Treba dodati da sutra u Zenici počinje uklanjanje blizu 2.000 pasa lutalica.

Radit će se po najvišim standardima. Osposobljen je azil, higijenski servis i sve što je potrebno. Uklanjanje pasa će trajati od sutra u narednih 15-20 dana“, rekao je Kasumović i dodao da Grad Zenica ima izvršnih presuda građanima u iznosu od milion i 100.000 KM zbog ugriza pasa te da je bivša vlast zapustila i taj segment.

n1.com

Podijelite članak