Poruka Ružice Jukić nakon isteka mandata u VSTV-u: Balansirala sam između dva interesa!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Predsjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Ružici Jukić istekao je mandat, a sudije kantonalnih i općinskih sudova iz Federacije BiH su glasanjem odlučile da za novu članicu VSTV-a izabreu Sanelu Gorušanović-Butigan, sutkinju Općinskog suda u Sarajevu koja tu dužnost obnaša od 2007. godine.

U oproštajnoj poruci, Jukić se zahvalila sucima općinskih i kantonalnih sudova u Federaciji BiH koji su za nju glasali u dva mandata.

“Također se zahvaljujem svima, koji su me pratili na mom Facebook profilu i zahvaljujem se svima na toj podršci, koja je bila sve, samo ne jednonacionalna, a što mi je najveće priznanje.

Zahvaljujem se i medijima, koji su me godinama pratili, pa čak i onima, koji su bili svjesno zlonamjerni i u službi jedne politike. Upravo sam ponosna na te napade, jer su dokaz da sam odlično radila i smetala jednostranačkom pravosuđu.

Zahvaljujem se i stranim donatorima, a prvenstveno Europskoj uniji, kao jednom od najvećih donatora, koja je kroz renoviranje i gradnju sudova napravila moderne sudove po europskim standardima i stvorila tako sudovima ambijent za rad”, navela je, između ostalog, Jukić.

Kompletan post čitajte u nastavku.