Poruke iz Sky komunikacije | Keljmendi: Ako ti imaš nekog u SIPA-i, dobro. A ovamo ja ti imam sve…

Poruke iz Sky komunikacije | Keljmendi: Ako ti imaš nekog u SIPA-i, dobro. A ovamo ja ti imam sve…

Ti ako imaš nekog u SIPA-i, dobro, a ovamo ja ti imam sve…

Riječi su ovo koje Elvis Keljmendi upećuje Aleksandru Nikoliću. Obojica su uhapšeni zbog sumnje da su radili s drogom, a razotkrila ih je Sky aplikacija.

Ova rečenica izvučena iz glasovne poruke koju je Keljmendi uputio Nikoliću.

Elvis Keljmendi inače je uhapšen u akciji ‘Rez’ koju je provelo Tužilaštvo BiH sa MUP-om KS. U međuvremenu je Keljmendi, navodno pristao i na određenu saradnju, pa je pušten u kućni pritvor.

Poruka otkriva da je Keljmendi savršeno upućen u proces rada policijskih agencija, da zna koja agencija s kojom sarađuje, kako se razmjenjuju podaci, ko ih radi i analizira. I naravno – ima ljude koji nešto mogu ‘zavšiti’.

U posljednje vrijeme brojni su policijski službenici koji su uhapšeni ili udaljeni sa svojih pozicija upravo zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalnim grupama odavajući im tajne informacije.

Radi se o policijskim službenicima OSA-e, SIPA-e, FUP-a, Granične policije…

Zanimljivo je da su brojne poruke krimosa koje ukazuju da su imali zaštitu od policije, a u nekim slučajevima jasno je da su krimosi i upravljali istragama.

Poruka koju je Keljmendi uputio samo je jedna u nizu i otkriva da se krimosi uopće nisu brinuli za svoje poslove u kontekstu rada policije – jer su jednostavno državi sve pod kontrolom.

Posljednja zvučna imena koja su suspendovana ili premještena zbog sumnje da su sarađivali sa krimosima su Vahidn Šahinpašić (bivši glavni inspektor SIPA-e), Ibro Bešlija (glavni inspektor FUP-a) te Nermin Šehović (šef detašmana FUP-a u Zenici). Nekoliko njihovih kolega ranije je uhapšeno.

Raport je još ranije pisao da su se u brojnim agencijema, a prije svega u SIPA-i i FUP-u naknadno kucale službene zabilješke kako bi se ‘opravdalo’ druženje inspektora sa sumnjivim licima. No, čini se da im to neće biti od pomoći.

Raport tu poruku ekskluzivno objavljuje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica