Poruke učenika s potonulog broda bile su surova prevara?!

Podijelite vijest

sms prijetnja

Policija Južne Koreje objavila je da niko od učenika zarobljenih na potonulom brodu nije svojim najbližima slao SMS poruke, odnosno da učenici koji su to zaista učinili nisu nestali, dok su navodne poruke nestalih učenika djelo morbidne i surove osobe. Policija najavljuje da će ući u trag autorima te da će ih kazneno goniti.

“Pronaći ćemo ljude koji su ove poruke pisali i bit će strogo kažnjeni zbog nanošenja bola obiteljima i izazivanja zabune u potrazi za nestalima”, najavljeno je iz policije.

Jučer su, podsjetimo, medije preplavili izvještaji o ovim porukama, kao što je, recimo, navodna poruka učenika Shin Young-jina majci, koja glasi: “Ovo je možda posljednja prilika da vam kažem da vas volim”.

Naglo prevrtanje broda objašnjava zbog čega se mnogi od putnika, njih preko 200, i to uglavnom učenici, nisu uspjeli spasiti sa srednje palube, gdje im je posada savjetovala da ostanu i čekaju čamce za spašavanje, dok je kapetan koji je dao ovakav savjet među prvima napustio brod.

Izdan nalog za hapšenje kapetana

Tužiteljstvo je od suda zatražilo izdavanje naloga za hapšenje kapetana južnokorejskog trajekta koji je potonuo u srijedu. Podsjetimo, mediji su objavili da je kapetan među prvima napustio brod te da čak nije on upravljao brodom u trenutku nesreće već treći časnik.

Danas.net.hr