POSADIO PRAVU ŠUMU NA VRHU ZGRADE da bi sakrio dva bespravno izgrađena sprata! FOTO

Podijelite vijest

Vrt zgrada (t)Poslovni čovjek iz Kine pokušao je sakriti činjenicu da njegova zgrada ima dva bespravno izgrađena sprata iznad penthousea na vrhu, tako što je strukturu prekrio pravom “šumom”, posađenog drveća i drugih biljaka!

Čovjek čije ime nije navedeno, već je imao baštu na krovu stana na 18. spratu zgrade u gradu Guangzhou u kineskoj provinciji Guangdong, ali je dodao još vegetacije i bez dozvole izgradio dvije etaže.

Cijela stvar je otkrivena nakon što je priču u lokalne medije pustio drugi stanar zgrade, strahujući da bi dodatna vegetacija i spratovi mogli ugroziti sigurnost građevine.

Taj se građanin prvo prije dvije godine obratio lokalnim vlastima, ali one nisu ništa poduzele, pretpostavlja se zbog toga što je bespravni graditelj vrlo uticajan i ima dobre veze.

Građevinski stručnjaci koji su govorili za medije u Kini kazali su da sada treba obaviti temeljita ispitivanja i utvrditi da li su 19. i 20. sprat koji su bespravno izgrađeni ugrozili statitku zgrade, te na osnovu toga odlučiti kakve dalje korake treba preduzeti.

Vrt zgrada (1)

Vrt zgrada (3)

Vrt zgrada (4)

Doznajemo.com