POSAO SNOVA: 5.000 $ za ležanje u krevetu

POSAO SNOVA: 5.000 $ za ležanje u krevetu

slika (15)

Kandidatima su na raspolaganju videoigre, TV, knjige, internet, hrana po želji, a dozvoljene su i posjete. Pomerenje je dozvoljeno jedino kada naučnici sprovode testove.

Američka svemirska agencija NASA regrutuje dobrovoljce koji će ležati u krevetu 70 dana, u svrhu istraživanja uticaja mikrogravitacije na ljudsko tijelo. Za ovo izležavanje spremni su da plate 5.000 dolara mjesečno.

Istraživanje će se odvijati u Svemirskom centru Johnson u Hjustonu (Teksas), gdje će kandidati ostajati po dvije nedjelje, radeći svoje svakodnevne aktivnosti, dok će naučnici pratiti dešavanja u njihovom tijelu.

Nakon toga će provesti 70 dana ležeći u krevetu, gdje će imati svjetlo tokom 16 sati dnevno i osam sati mraka. Na raspolaganju imaju video igre, TV, knjige, internet, hranu po želji, a dozvoljene su i posjete. Takođe, tu je i mogućnost tuširanja u krevetu.

Jedini trenuci kada je kandidatima dozvoljeno da se pomaknu iz kreveta su kada naučnici sprovode testove promjena u kostima, mišićima, cirkulaciji, probavi i imunološkom sistemu ili kada su podvrgnuti novom programu vježbi u krevetu, pomoću specijalno dizajnirane opreme.

Nakon ovih 70 dana dolazi rehabilitacioni period od dvije nedjelje, tokom kojeg će kandidati vratiti svoje tijelo u formu.

Nažalost, za posao se mogu prijaviti samo američki državljani ili osobe sa stalnom dozvolom boravka u SAD-u.

 Telegraf

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS