Portal 072info

Posjeta ‘Dnevnog centra za djecu Zenice’ fondaciji ‘Zemlja prijateljstva i mira’

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dnevni centar za djecu Zenica

Djeca korisnici usluga “Dnevnog centra za djecu Zenice” u pratnji odgajatelja u centru i nekoliko volontera posjetili su u srijedu imanje fondacije “Zemlja prijateljstva i mira” u Sarajevu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako je dan bio kišovit ništa nije moglo spriječiti djecu da ispune svoju želju i razlog zbog kojeg su taj dan odlučili da provedu na imanju gospodina Jean-Claude Carreau-a u Rakovici, i da se druže sa plemenitim životinjama-konjima.

Na imanju se nalazio i direktor fondacije gospodin Jean-Claude Carreu koji je također proveo lijepo vrijeme sa djecom koja su pripremila manji zabavni program propraćen plesom, recitacijom, pjesmom i manjom dječijom lutkarskom predstavom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Na samom dolasku kiša je padala tako da su svi bili tužni i razočarani, ali su se potajno nadali da će kiša prestati i da će imati priliku da jašu. A koja je tek radost nastupila kada je kiša prestala. Bili smo u mogućnosti da povedemo samo broj od trinaestero djece, jer nismo imali više mjesta i za ostale u naša dva automobila. Sva djeca su dobila priliku da jašu po 15 minuta, gdje je predstavnik fondacije gospodin Zijo Botulja održao čas i pružio zadovoljstvo i donio osmijehe i radost na lica naše djece” – kazali su iz Dnevnog centra za djecu Zenice.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)