Portal 072info

Posjeta KŠC-u Don Bosco

bd94e847b2f14845c4b94f571b2288b8_XL

Don Josip Krpić, ravnatelj Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ u Žepču sa saradnicima, ravnateljicom Gimnazije Slavicom Jukić, ravnateljem Tehničko-obrtničke škole Franom Juranovićem i saradnicima, bili su domaćini članovima Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju su činili premijer Munib Husejnagić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirko Trifunović, ministar za rad , socijalnu politiku i izbjeglice Ivica Ćurić. Posjetu je pratio i Iva Tadić, zastupnik u Domu naroda BiH.

KŠC „Don Bosko“ je zdanje sa 14.000 kvadratnih metara sa moderno uređenim prostorima za učenje, rad i odmor oko 400 srednjoškolaca koji su upisani u Gimnaziju i Tehničko-obrtničku školu. Gimnaziju pohađa 250, a Tehničko-obrtničku školu 350 učenika.

Vladina delegacija je obišla sve prostore ove škole, od moderne kotlovnice, preko kabineta i učionica, do radionice gdje učenici najdirektnije učestvuju u proizvodnji namještaja, a bilo je vremena i za upoznavanje sa mjestima koja su namijenjena za odmor i sport učenika.
Prilikom posjete centru „Don Bosco“ posebna pažnja bila je usmjerena na realizaciju nastavnih planova i programa kao i daljim planovima ove već afirmisane školske ustanove.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box