Posjeta povrijeđenim rudarima

Posjeta povrijeđenim rudarima

Poslije nesreće koja se dogodila u nedjelju iza 21:00 sat u Rudniku mrkog uglja Zenica, u pogonu Stara jama kada  je poginuo  rudar  Almedin Smriko (31), a četvero njegovih kolega povrijeđeno, Munib Husejnagić, premijer Zeničko-dobojskog kantona i Senka Balorda, ministrica zdravstva u Vladi ZDK, posjetili dvojicu teško povrijeđenih rudara Binezudina Nukića i Asmira Šahtana koji se nalaze na odjelu traumatologije Kantonalne bolnice Zenica.

Direktor KB Zenica Abdulah Granić je upoznao premijera i ministricu sa zdravstvenim stanjem povrijeđenih rudara koji su zbrinuti i stabilni. Jučer su iz bolnice otpušteni na kućnu njegu dvojica lakše povrijeđenih rudara u nesreći –  Admir Mujezinović i Salko Dilaver.

rsz_img_4404

Husejnagić i Balorda su razgovarali sa rudarima i poželjeli im brzo ozdravljenje.

Prije posjete nastradalim rudarima premijer Husejnagić je razgovarao sa članovima uprave Rudnika Zenica, Esadom Čivićem, direktorom i pomoćnikom Draganom Peranovićem . Oni su upoznali premijera sa tokom utvrđivanja uzroka ove nesreće koja se desila u Staroj jami zeničkog ugljenokopa. Nalaz rudarskog inspektora još nije bio gotov.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica