Portal 072info

Posjetite srebrenica360.com, interaktivnu platformu i jedinstveni web muzej genocida

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici Al Jazeera Balkans predstavlja projekt Srebrenica: WEB muzej genocida

Interaktivna web platforma www.srebrenica360.com, dostupna na bosanskom, srpskom i hrvatskom kao i na engleskom i turskom jeziku, posjetiteljima donosi birane dokumentarne filmove, fotogalerije, interaktivne prikaze, mape, videomaterijale, nagrađene priče i ključne informacije o slijedu događaja, lokacijama masovnih grobnica koje su do sada pronađene, spiskom žrtava, te umjetničkim osvrtom na dešavanja u Srebrenici.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“Ovaj projekat nije samo naš doprinos obilježavanju 20. godišnjice srebreničkog genocida, već je i naš doprinos iznošenju činjenica i svjedočanstava, i naš pokušaj da mogučimo svima da nešto nauče iz svega što se desilo u Srebrenici. ” – Tarik Đođić, Direktor Al Jazeere Balkans.

Kao prva interaktivna platforma ovog tipa Srebrenica: WEB muzej genocida nudi virtualni obilazak Memorijalnog centra u Potočarima sa panoramskim (360°) snimcima lokacije kao i omogućava i jednostavno dijeljenje sadržaja na socijalnim mrežama.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ključne informacije, koje donosi ova virtualna multimedijska platforma, sada su dostupne ljudima širom svijeta i predstavljaju doprinos Al Jazeere sjećanju na žrtve srebreničkog genocida.

„Vjerujemo da će projekat Srebrenica WEB muzej genocida omogućiti virtualni dolazak ljudi iz najudaljenijih krajeva svijeta u Memorijalni centar, gdje mogu obići ključne dijelove na što jednostavniji način. Web muzej će redovno biti nadopunjavan novim sadržajima, koji opominju da se Srebrenica više nikome ne ponovi. The platform is adjusted for all PC, Mac, laptop, tablet and smartphone users. “– Edin Krehić, Al Jazeera Balkans Senior Web Editor and Srebrenica WEB Genocide Museum Project Manager.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Projekat ”Srebrenica – web muzej genocida”, namijenjen je svima. Možda nešto više ljudima koji nisu, niti će ikada biti u prilici doći u Srebrenicu, da obiđu Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine. Lokaciju posljednjeg počivališta su odabrale srebreničke majke, koje su ostale bez sinova, muževa, očeva. Ukopi će trajati još godinama, jer se traga za 1.200 nestalih, čija su tijela nedokučena u skrivenim masovnim i pojedinačnim grobnicama. Brojka od 8.372 ubijenih nije konačna…

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6