Poslanica iz BiH postala hit: Ne znam kako njih iskontrolisati u kretanju

ranka peric romic maj2 ss

Dekanesa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci i narodna poslanica SNSD-a Ranka Perić Romić govorila je na sjednici o novom nacrtu zakona o saobraćaju. 

Video njenog govora prenosio se vrlo brzo

Iako smatra da je sam nacrt dobar, imala je određene neudoumice.

“Nisam iz ove struke, ali kao učesnik u saobraćaju i neko ko ima dovoljno iskustva u vožnji, mislim da imam prava da prokomentarišem i dobre strane ovog zakona i da iznesem svoje mišljenje. Meni je ovaj zakon važan, štiti ljudske živote u saobraćaju i vi ste u obrazloženju naveli da smo u zadnjih nekoliko godina izgradili preko 106 kilometara autoputeva.”, rekla je Perić Romić tokom skupštinskog izlaganja komentarišući novi nacrt zakona o saobraćaju, piše Srpskainfo.com.

Dodala je da je dobro što se u zakonu spominju i električna vozila, vjerovatno misleći na električne trotinete, prema kojima kaže da ne zna kako da se ponaša u saobraćaju.

“Sasvim me raduje što ste uobzirili ova nova električna vozila koja se pojavljuju u RS, mislim da ćemo invaziju istih imati u ljetnom periodu, vjerujte da se ja kao učesnik u saobraćaju stvarno ne znam kako se ponašati prema njima, niti sam sigurna da oni znaju koja pravila u saobraćaju trebaju da poštuju i primjenjuju“, rekla je Perić Romić.

Kaže da ovaj nacrt konačno to baš precizira.

“Jasno je razgraničeno jača i slabija snaga motora, jača snaga motora i pravila za bicikliste, slabija snaga motora i pravila za pješake i to bi se nekako moglo dovesti u red, oni često u saobraćaju potpuno nepropisno iskaču i ne znam kako i na koji način njih iskontrolisati u kretanju”, rekla je Perić Romić.

https://www.facebook.com/watch/?v=1196896957431655
Prethodni članakNevjerojatna priča braće bez kojih ne bi bilo BioNTech vakcina
Sljedeći članakI ovo je BiH: Građani prave 15 kupališta u znak borbe protiv gradnje MHE