Poslije 24 godine pronašao porodicu zahvaljujući tetovaži

tetoviranje

Jedan policajac u Indiji, koji se kao dijete izgubio u gužvi na željezničkoj stanici, uspio je 24 godine kasnije da pronađe svoju biološku porodicu zahvaljujući tetovaži na ruci.

Kako prenosi AFP, Ganeš Ragunat Dangade odvoji se od roditelja 1989. prilikom ukrcavanja u voz, kada mu je bilo svega šest godina. Ostao je sam u prenaseljenom Bombaju, gdje je o njemu preuzeo brigu jedan ribar prije nego što ga je smjestio u sirotište. Godinama kasnije prelistavao je dosijee izgubljenih osoba u policijskim stanicama, da bi na kraju 2011. i sam postao policajac. “Nikada nisam prestao da tražim porodicu”, kazao je Dangade, dodajući da je svoju istragu vodio na osnovu jedinog dokaza koji je imao: imena majke, Mande, istetoviranog na desnoj ruci. Još jednu dragocjenu informaciju dobio je u sirotištu u kojem je odrastao, gdje mu je rečeno da je po dolasku, na pitanje gdje živi, odgovarao “Mama Bandža”, što je naziv šumovitog predgrađa Bombaja.

Početkom ovog mjeseca, Dangade je otišao u taj dio grada sa svojim kolegama, tragajući za Mandom. Uputili su ga do kolibe starice koja tu već godinama živi. Ona im je ispričala da je nekada davno izgubila sina, a kada su je pitali da li je dijete imalo neki poseban znak raspoznavanja, ona je rekla da je imao tetovažu na ruci.  “Čim sam joj pokazao tetovažu odmah ju je prepoznala”, kazao Dangade. “Dugo smo šutili, a zatim smo se zagrlili i plakali”, dodao je on. Dangade je saznao da ima i dva brata i sestru. “To je pravo čudo”, zaključio je mladi policajac koji sada koristi svaki slobodan trenutak da bude sa svojom porodicom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE