Portal 072info

Poslije pobjede Trampa cijena nafte u porastu

Cijene nafte su danas živnule, samo dan nakon što je pobjeda Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u SAD-u značajno oborila cijene “crnog zlata”, javlja njujorška agencija “Blumberg”.

Cijena naftnih fjučersa u Njujorku porasla je iznad 45 dolara za barel, uslijed oporavka većine sirovina, od metala do žitarica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Američka “laka” nafta WTI za isporuku u decembru porasla je za čak 36 centi na 45,63 dolara po barelu na robnoj berzi u Njujorku, dok je u Londonu rano jutros iznosila 45,55 dolara za barel. WTI nafta je juče zaključena u plusu od 0,6 posto, poslije pada od 4,3 odsto.

Sjevernomorska nafta “brent” za januarske isporuke ojačala je za čak 56 centi, na 46,92 dolara po barelu na ICE evropskoj berzi fjučersa sa sjedištem u Londonu. Cijena “brenta” je juče porasla za 32 centa, na 46,36 dolara za barel.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Američke zalihe nafte su prošle nedjelje porasle za 2,43 miliona barela, na 485 miliona, prema juče objavljenom izveštaju američke Administracije za energetske informacije.

Naredni test za naftno tržište će biti potencijalno finalizitanje dogovora o ograničavanju proizvodnje nafte na sastanku Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) 30. novembra, navodi njujorška agencija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je nedavno izvijestila iranska novinska agencija Šana, iranski ministar za naftu Bidžan Namdar Zanganeh je optimističan povodom postizanja dogovora.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME