Portal 072info

Posljednja Nađina fotografija: Mama troje djece u očaju mahala krpom s prozora solitera pakla. Još ih nisu našli…

Identifikovana je žena koja je sa prozora 22. sprata londonskog “Grenfel towera” mahala krpom i dozivala upomoć kako bi vatrogasci nju i njenu porodicu spasili od vatrene stihije koja je divljala iza njihovih leđa.

To je nastavnica Nađa Šuker (29), majka troje dece, koja je zajedno sa svojim mužem Basemom (38), djecom i još tri članova generacije iste porodice, ostala zarobljena u soliteru.

Par se za sada vodi kao nestao, zajedno sa još četiri člana njihove porodice, uključujući njenu majku Siru i tri male kćerke Fatimom (3), Zajnab (10) i Mirnom (13)

Nađina sestra Susan potvrdila je za “Sky news” da su na fotografiji koja kruži internetom upravo njena rođaka i njen suprug.

nadja-1

– Stajala sam dole i videla ih kako viču i vrište i dozivaju upomoć. Neko od njih je govorio da moraju nekako da izađu, ali sve je bilo bučno, a najgore je što ja nisam mogla ništa da uradim da im pomognem – priča ona.

Ona je također posvjedočila da joj se javio jedan porodični prijatelj koji joj je rekao da mu se Nađa javila i rekla kako su uspjeli da se izvuku, ali od tada od cijele porodice nije bilo ni traga ni glasa.

Drugi svjedok pak potvrdio je da je kćerka Nađe Šuker pozvala najbolju drugaricu u ranim jutarnjim satima i rekla: “Nećemo se izvući. Volim te.”

Ova porodica je samo jedna od nekoliko desetina o kojima rodbina i prijatelji očajnički iščekuju vijesti.

U londonskim bolnicama trenutno se nalazi 34 osobe žrtve požara, od kojih je 17 u kritičnom stanju. Jučerašnji crni bilans iznosio je 30 mrtvih, ali svjedoci kažu da su na licu mesta videli mnogo više mrtvih

Crne slutnje potvrdile su se danas budući da je britanska policija izjavila da je najverovatnije još 58 osoba umrlo u požaru.

– Na žalost, u ovom trenutku se 58 ljudi, za koje nam je rečeno da su bili u ”Grinfel tower” te noći, vode kao nestali i stoga sa žalošću pretpostavljamo da su mrtvi – rekao je policijski komandant Stuart Kandi i dodao da bi ovaj broj mogao da se mijenja.

Ukoliko su ove procjene tačne, broj mrtvih bi za sada ukupno iznosio 88 osoba.

Avaz.ba

Podijelite članak