Portal 072info

Posljednja poruka 18-godišnje djevojke koju je svirepo ubio zaljubljeni starac

U jednom trenutku mi je razbila telefon. To me je mnogo iznerviralo. Smetalo mi je što je počela da se viđa s drugim momcima. Počeo sam da je udaram i davim sve dok je nisam udavio. Priznajem, ubio sam je, rekao je Čedomir Đurić (66)

Penzioner Čedomir Đurić (66) iz Salaša u Srbiji ubio je u nastupu ljubomore Draganu Ćirić (18) iz istog mjesta, učenicu četvrtog razreda Ekonomske škole u Zaječaru.

Osumnjičenom Đuriću, koji je zločin priznao tek pred neoborivim dokazima, određen je pritvor do 48 sati. Blic nezvanično saznaje da je obdukcija pokazala da je tukao i davio djevojku, a onda joj sipao u usta sonu kiselinu.

– Đurić je devojku ubio u svojim kolima. Nakon ubistva, telo je bacio u jezero Bogovičke reke u ataru sela Glogovica. Njih dvoje su se znali odranije, a Đurić je izjavio da su imali ugovor o doživotnom izdržavanju kojim bi Dragana sve nasledila. Kazao je i da joj je davao deo novca od penzije. Međutim, osumnjičeni je bio opčinjen devojkom i bio je u nju ludo zaljubljen. Izjavio je da među njima nikada ništa nije bilo, čak ni poljupca, a da ju je ubio iz ljubomore – saznaje Blic u policiji.

Nestanak djevojke prijavili su u ponedjeljak njen očuh Dragiša Ćirić, njena majka i njen dečko Milan Mitić.

– S devojkom sam se čuo u ponedeljak, kada je završila sa školom. Rekla mi je da ide u Dom za učenike, gde je stanovala, da jede i malo se odmori. Nešto kasnije mi je stigla poruka u kojoj je napisala: „Jedino moje“ i poslala poljupce. Oko 18.30 me je pozvala njena cimerka da pita gde je Dragana jer joj je mobilni isključen. Odmah sam otišao kod njenih roditelja, pa smo zajedno krenuli u policiju – priča Milan.

Po­li­­cija je odmah pregledala sve sni­mke video-nadzora i na jednom, kod gradske pošte, spazila je osumnjičenog i djevojku.

Đurić je priveden u srijedu uveče i najprije je negirao zločin. Tada su mu pretresli automobil i pronašli žensku kosu, za koju je analizom DNK dokazano da pripada Dragani, nakon čega je on uhapšen. Djevojka je posljednji put viđena u ponedeljak oko 14 sati, kada je izlazila iz Doma učenika. Tada je sjela u Đurićev automobil i kazala mu da želi da prekine svaki kontakt s njim. On je odvezao auto ka Salašu, parkirao i počeo raspravu s Draganom.

– U jednom trenutku mi je razbila telefon. To me je mnogo iznerviralo. Smetalo mi je što je počela da se viđa s drugim momcima. Počeo sam da je udaram i davim sve dok je nisam udavio. Priznajem, ubio sam je – rekao je Čedomir.

Utvrđeno je da djevojka prije smrti nije silovana.

Blic.rs

Podijelite članak