Portal 072info

Posljednje informacije: Povoljni uslovi za vožnju, na Doljanima čekanje sat vremena

Ilustracija

Suh kolovoz i povoljni uslovi za vožnju karakterišu saobraćajnu situaciju u BiH, prenosi novinska agencija Patria. 

Zbog izvođenja radova na izgradnji raskrsnice na magistralnom putu M-18 u Živinicama, saobraćaj se odvija alternativnim pravcima u neposrednoj blizini (iz smjera Tuzle lokalnom cestom pored tvornice namještaja Konjuh, a iz pravca Sarajeva jednom prometnom trakom preko pomenutog raskrižja).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Do kraćih zastoja dolazi na  dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajamo putne pravce: Dubovsko-Kulen Vakuf, Konjic- Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Glavica-Priluka, Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, radove u Mostaru (prolaz kroz grad), kao i radove na izgradnji kružnog toka na prilazu Posušju. 

Prema informacijama Granične policije BiH, na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se do 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog elektronskog kvara na mrežnom sistemu u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Velika Kladuša-Maljevac trenutno se propuštaju samo državljani zemalja EU. Zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Apelujemo na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice, saopćeno je iz BIHAMK-a.

nap.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME