Portal 072info

Posljednje pripreme za novogodišnji koncert Dine Merlina

Na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu u posljednjoj su fazi pripreme za svečani doček Nove 2017. godine i nastup bosanskohercegovačkog kantautora Dine Merlina, potvrdio je Feni menadžer ove regionalne muzičke zvijezde Asim Kraljić.

Kako je ranije najavljeno, novogodišnji program će trajati četiri sata, a nastupat će Divanhana, Yehan Jehan te After Affair, dok će Dino Merlin kao zvijezda večeri početi pjevati u 23 sata i očekuje se da će publiku zabavljati 2,5 sata.

– Na zadovoljstvo tehničkog tima koji priprema koncert, pripreme idu po predviđenoj dinamici. “Sklapamo zadnje kockice” i nadam se da ćemo već večeras imati sve završeno – dodao je Kraljić.

Najavio je i da će biti upriličena i generalna proba, a za novogodišnju noć očekuju veliki broj posjetilaca koncerta na prvom nastupu Merlina u Sarajevu za Novu godinu.

Bit će ovo, najavili su organizatori dočeka, najspektakularniji i najorganiziraniji doček Nove godine, koji će nesumnjivo u glavni grad privući brojne goste i donijeti višestruke koristi. Očekuje se od 80.000 do 100.000 ljudi, a tačno u ponoć tradicionalno će biti priređen i vatromet.

Podijelite članak