Poslodavci iz cijele BiH pozvali političare da rade na stabilizaciji političkih prilika

Screenshot 1 120
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske pozivaju najviše predstavnike političkih partija i institucije na svim nivoima u Bosni i Hercegovini da učine najveće napore sa ciljem stabilizacije političkih prilika u zemlji.

Negativna politička retorika kojoj svjedočimo u posljednje vrijeme nanosi velike štete privredi i negativno utiče na životni standard građana.

Nestabilna politička situacija u Bosni i Hercegovini ne samo da odbija nove investitore, nego uzrokuje povlačenje ili zaustavljanje započetih investicija, navodi se u zajedničkom saopćenju.

ČITAJ JOŠ:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Značajan broj izvozno orijentiranih kompanija susreće se sa problemom potpunog otkazivanja postojećih ili nemogućnosti dobijanja novih narudžbi, a kao razlog strani partneri navode političku nestabilnost u Bosni i Hercegovini.

Na ovaj način direktno su ugrožene privredne aktivnosti u zemlji, radna mjesta, ali i javni prihodi.

Zbog svega navedenog, a u interesu privrede i građana, Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske upućuju apel političkim predstavnicima da poduzmu konkretne korake u pravcu stabilizacije političke situacije.

Politički predstavnici moraju imati na umu da svojim djelovanjem u pravcu stabiliziranja političke situacije, rade u interesu građana i privrede.

ČITAJ JOŠ:  “Nešto planiraju na jugu”: Rusi vrše žestoke napade, trpe velike gubitke i ne napreduju

U tom smislu, poslodavci smatraju da je potrebno što prije omogućiti neometano funkcioniranje institucija izvršne i zakonodavne vlasti, kako bi se omogućilo donošenja odluka i zakona neophodnih za jačanje stabilnosti i poboljšanje poslovnog ambijenta.

Pored navedenog, pozivamo predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini da što prije započnu aktivnosti na donošenju ključnih reformskih zakona s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i jačanja ekonomije, zaključuje se u saopćenju.

GODISNJICA
MARKETING