Portal 072info

Poslodavci traže ukidanje odluke o kontroli cijena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Udruženje poslodavaca FBiH je uputilo dopis ministru trgovine FBiH Zlatanu Vujanoviću u kojem se traži da se Odluka o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena („Službene novine Federacije BiH”, broj: 25/20) stavi van snage.

Naime, na području Federacije BiH ukinuto je stanje prirodne nesreće, a Odluka je donesena u vrijeme proglašenja stanja nesreće zbog pojave koronavirusa na području Federacije BiH. Donošenje Odluke bila je jedna od mjera za sprečavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pojavom koronavirusa.

Obzirom da je prestalo stanje nesreće, a ujedno i uvjeti za propisivanje mjera kontrole cijena, neophodno je da se Odluka stavi van snage.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U većini zemalja u regionu odluke o mjerama za kontrolu cijena prestale su važiti, a u zemljama u kojima nije prestalo važenje istih preduzete su potrebne aktivnosti za ukidanje Odluka.

Također, i u Republici Srpskoj je predmetna odluka stavljena van snage. Postojanje Odluke samo u jednom entitetu dovodi do nejednakih tržišnih uslova i velikih gubitaka poslovnim subjektima koji posluju na području Federacije BiH i Republike Srpske, navodi se u dopisu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 7
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6