Portal 072info

Poslodavci učestvuju u kreiranju privrednog ambijenta u Zenici

Početkom ove sedmice u prostorijama Udruženja poslodavaca Zenica održan je sastanak Upravnog odbora Udruženja i Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Na sastanku je naglašena potreba zajedničke saradnje Gradonačelnika, Gradske uprave i Udruženja poslodavaca Zenice na poboljšanju poslovnog ambijenta u Gradu Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je kao prioritete u svome radu izdvojio reformu gradske uprave i javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Zenica. Zenički privrednici koji uspješno vode svoja preduzeća će imati aktivnu ulogu u reformi uprave i procesu izbora nadzornih odbora i direktora u javnim preduzećima.

Zapošljavanje mladih visokoobrazovanih kadrova i njihov ostanak u Zenici je također jedan od prioriteta u narednom periodu. Zbog toga su Gradu Zenici neophodne investicije domaćih i stranih privrednika, jer je nova zapošljavanja moguće ostvariti samo u realnom sektoru.

Na sastanku je dogovoreno da privrednici putem Udruženja Gradskoj upravi dostavljaju svoje zahtjeve, prijedloge, primjedbe i sugestije kako bi se poboljšao poslovni ambijent u Zenici.
Privredni savjet Grada Zenica je tijelo putem kojeg će u narednom periodu privrednici i gradska uprava  institucionalno raditi na svim pitanjima koja su u žiži interesovanja privrede.

Privredni savjet svojim radom želi postići da Zenica bude primjer pozitivne saradnje između privrede i gradske uprave na putu ka Evropskoj uniji.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box