Poslodavci ZDK-a: Budžet kantona oštećen za oko 35 miliona KM

Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH prezentiran je na proširenom sastanku Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona, kojem su prisustvovali članovi Udruženje poslodavaca općine Kakanj.

Tokom diskusije je ocijenjeno da je postojeći Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH diskriminatoran i izrazito nepovoljan za osam kantona u FBiH.

-Zbog postojećih koeficijenata raspodjele sredstava, budžet Zeničko-dobojskog kantona je na godišnjem nivou oštećen za oko 35 miliona KM. Ukoliko bi se samo dio tih sredstava usmjerio u razvoj poduzetništva, privreda našeg kantona bi ostvarila značajan porast – rekao je predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK-a Mladen Perić.

Na sastanku je podržana aktivnost Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK-a na poboljšanju saradnje s Vladom ZDK-a, koja se obavezala da u narednom periodu efikasnije sarađuje s privrednicima na poboljšanju poslovnog ambijenta na području ovog kantona.

Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK-a će se uskoro očitovati o dopisu iz Ureda predsjednika FBiH delegirajući najaktuelnije probleme koji otežavaju poslovanje privrede u ZDK-u, a čiji su uzroci u neusklađenim i nelogičnim zakonima na nivou Federacije BIH.

Fena

Prethodni članakNIJE SVAKO ZA SVE: Ovih devet tipova ljudi definitivno nisu stvoreni za brak
Sljedeći članakIzumiru stara zanimanja: Čuvari sahadžijskog zanata