Portal 072info

Poslodavci Zenice: Sredstva od klirinškog duga vratiti u privredu

Udruženje poslodavaca Zenica dalo je podršku  federalnom Udruženju poslodavaca  u zahtjevu da se sredstva dobijena od uplate klirinškog duga vrate u privredu, jer, kako ističu, “samo stalnim ulaganjima u privredu stvaramo mogućnost za razvoj  entiteta i države”.

Ulaganje u privredu znači otvaranje novih radnih mjesta, mogućnost za mlade ljude da nađu zaposlenje u BiH, a na taj način sprečavamo odliv radne snage iz zemlje, dok  kroz povećanje uplata poreza i doprinosa na plaće ubrzano se pune penzioni i zdravstveni fondovi.

– Bilo kakvo saniranje budžetskog deficita ovim sredstvima bi bilo apsolutno neprihvatljivo i neučinkovito, a sanaciju budžeta treba vršiti na način racionalnog upravljanja prihodima i rashodima. Dosadašnja praksa, koja je bezbroj puta ocijenjena kao negativna od  revizora, ukazuje da administrativni aparat netransparentno i neučinkovito troši novac poreskih obveznika. Poslodavcima se stalno nameću nova davanja, što u uslovima neuređenog tržišta dovodi do stalnog zatvaranja firmi i pada domaćih i stranih investicija – ističe predsjednica Udruženja Senaida Turkić.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box