om
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Policija u Beogradu uhapsila je Olgicu Markanović (31) zbog sumnje da je izvršila krivična djela neovlašteno bavljenje određenom delatnošću, teška dela protiv zdravlja ljudi i nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

U martu ove godine grupa žena i muškaraca je tvrdila da su unakaženi tretmanom u salonu ljepote koji drži Markanović, zbog čega su je tužili. Osim u Beogradu, Markanović posluje i u Banjoj Luci.

Ona se tereti da je od aprila prošle do 15. marta ove godine, u neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca, za novčanu nadoknadu, pružala medicinske estetske usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad, a za čije obavljanje joj je, po zakonu, potrebna dozvola nadležnog organa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljena za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, Markanović, kako se sumnja, nije izdavala medicinski izvještaj, fiskalni račun ili priznanice pacijentima nakon zahvata, već im je usmenim putem prepisivala lekove, što je za posledicu izazvalo teško narušavanje zdravlja oštećenih, odnosno pacijenata.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Jezive ispovijesti žena

Žrtve tretmana Olgice Markanović prije nekoliko su mjeseci opisale što im se dogodilo.

“Otišla sam kod O. M. na korekciju nosa i umjesto radosti i zadovoljstva, ja sam doslovno preživljavala pakao. I još ga živim”, rekla je za Blic Ženu M.F. iz Beograda.

“Na vratima je pisalo estetski studio, što je meni bilo dovoljno da ne posumnjam da se radi o nekoj prevari, jer kako bi netko mogao dobiti dozvolu za rad, a da zaista nije za to stručan i kvalificiran? Osim toga, sve je izgledalo sjajno, bolje nego u većini beogradskih klinika. O.M. me primila, pogledala, rekla da će sve srediti i zakazale smo laserski tretman za dvije nedjelje. Inače, ona je taj laser promovirala kao jedini i najrevolucionarniji u Srbiji i hvalila se kako i drugi liječnici dolaze kod nje da se informiraju”, navodi M.F. (31).