Poslušajte kako šef omalovažava radnice: Sjedite vi svi večeras kući i zapitajte se zašto radite za 500 maraka

Nakon što su nadležne institucije uvele strožije mjere zbog koronavirusa, prve na udaru su našle radnice kladionica, o čemu je portal „Avaza“ već pisao.

Usljedili su otkazi, oni malo „sretniji“ poslati su na prinudne godišnje odmore ili bolovanja. Uporedo, radnice trpe i omalovažavanja od svojih poslodavaca.

Tako je procurio snimak na kojem se čuje kako direktor jedne kladionice, izvjesni Meldin, omalovažava svoje radnice. Njihova jedina greška je bila što su tražili ono što im pripada po Zakonu.

– Kad vi smatrate da ste toliko pametne, evo da ne vrijeđam nikoga, svaka neka dadne otkaz, odete u Općinu u kojoj radite, otvorite sebi firmu i budete gazde. Druga stvar, ovdje se uopće ne zna o čemu se radi, vi neke komentare… Znači da ste vi neki bili toliko pametni, radili bi, ne znam gdje. Nemojte molim vas mene, da se ja nerviram, p****** negdje drugo, molim vas. Sjedite vi svi večeras kući i zapitajte se zašto vi radite za 500 maraka i sutra najavite otkaz. I ko god neće, ne mora raditi za 500 maraka, može sjediti kod kuće. Svi bi vi voljeli tuđe firme i govorili kako će ko s čim upravljati, koliko će para. Osnujte društvo, osnujte firmu pa vi gazdujte. Eto, molim vas, kad ste toliko jako inteligentni, i kad budete osnovali te firme zaposlite i mene da i ja radim tu ako će biti bolji uslovi, eto molim vas – kazao je između ostalog, direktor.

Više poslušajte i videosnimku.

https://fb.watch/4NnMwJgkH6

 

Prethodni članakVozio električni automobil od Minhena do Zagreba, nije bio srećan
Sljedeći članakLejla Filipović otkrila šta je operisala