Portal 072info

Postanite popularni na Instagramu uz ove jednostavne korake

Imate lični profil na Instagramu ili vodite profil kompanije na ovoj društvenoj mreži, ali vam i dalje ne ide od ruke da dođete do više pratilaca. Postoji li rješenje za to?

Više od 100 miliona korisnika ima svoje profile na Instagramu, što je i više nego dobro za jačanje slike o vama ili vašem biznisu i za dolazak do popularnosti.

Ne postoji magija kojom to možete da postignete preko noći, ali postoje dokazani koraci koje bi trebalo da pratite ako i vi želite da budete primjećeni na Instagramu.

Pratite ih i dostignite popularnost o kojoj ste maštali.

Korak 1: Objavljujte samo najbolje fotografije

Na Instagramu borave ljudi koji su željni primamljivih fotografija, a ne dosadnih i neuspjelih slika. Zato je jedini način da se probijete do vrha instagramskog brijega da slijedite ovaj savjet: „Dajte sve od sebe da napravite što bolje fotografije”.

Odlučite se za jedan filter koji ćete stalno i dosljedno koristiti, pravite primamljivu kompoziciju, naučite kako svjetlost pogoduje kreiranju što bolje slike.

Ne zaboravite na podešavanja koja vam nudi i telefon, a ako ste i stručnjak za sređivanje fotografija i rad u Photoshopu, onda vam je uspjeh zagarantovan.

Uz malo mašte i snalažljivosti vi ćete ubrzo biti primjećeni.

Korak 2: Neka vaš Instragram feed oživi

Pratioce ne možete privući ako vam je profil na ovoj društvenoj mreži prazan. Za početak proberite 15-20 najboljih slika i postavite ih na profil na Instagramu.

Kao drugo, obogatite svoju biografiju, koja će vas i vaš rad prikazati na najbolji način.

Kao treće, nikada ne dozvolite da vaš profil padne u zaborav. Redovno postavljajte nov materijal.

Korak 3: Komunicirajte s pratiocima

Bez obzira na to do kog broja pratilaca dođete, uvijek dajte sve od sebe da svima posvetite što više pažnje možete. Odgovorite na njihove komentare, ne ignorišite njihova pitanja, uslišite njihove molbe i ispunite im želje.

Najvažnije od svega jeste da objave postavljate (postujete) redovno. Zato kada dostignu veliki broj pratilaca, sve više blogera, jutjubera i instagramera posvećuje pažnju kontinuitetu.

Toliko da neki čak ostavljaju i primarni posao, jer u oglašavanju na internetu vide svoju perspektivnu budućnost.

Ali s druge strane, ne bi trebalo da postujete prečesto. Nema ništa gore od učestalog postavljanja sličnih fotografija. Ako neko ne lajkuje vašu fotografiju, velike su šanse da će vas i dalje pratiti, ali ako postavite tri slike zaredom, vjerovatno ćete izgubiti pratioce.

Korak 4: Koristite sve aplikacije koje su vam na raspolaganju

Danas postoji mnogo aplikacija kojima možete poboljšati kvalitet svojih slika i dovesti ih do savršenstva, jer publika na Instagramu baš to želi da vidi – savršenost u malom.

Photo Grid, No crop, VSCO cam, After Focus – samo su neki od brojnih digitalnih pomoćnika uz pomoć kojih ćete iskristalisati svoj ten, stvoriti magičnu prirodu, uljepšati jelo od kojeg kreće voda na usta. Uz probrane, kvalitetne aplikacije sve je mnogo lakše.

Korak 5: Budite dosljedni i originalni

Čak i ako ne možete da ispunite sve prethodno rečeno, budite iskreni sa svojim pratiocima i otkrijte im šta se zapravo krije iza nepostavljanja fotografija duže od sedam dana.

Objavljujte slike koje vas iskreno raduju i po kojima će vas drugi prepoznati.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box