Postavljen kamen temeljac za izgradnju džamije u Novoj Zenici (FOTO)

Postavljen kamen temeljac za izgradnju džamije u Novoj Zenici (FOTO)
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić

U Zenici se danas postavio kamen temeljac za izgradnju džamije mještanima Nove Zenice koji do sada u tom dijelu grada nisu imali džamiju. Investitor ovog velikog projketa je porodica Avdić, vlasnici privatne firme Fantasy d.o.o. Zenica, a veliko oduševljenje vladalo je kod Zeničana koji žive u tom dijelu grada zbog postavljanja ovog temeljca budući da bi, ako sve bude prema planu, nova džamija mogla biti izgrađena za otprilike šest mjeseci.

Fikret Avdić, investitor ovog projekta, kazao je kako je današnji dan zapravo dan njegovog rođenja te kako se poslije 54 godine ponovo rađa. veliki broj ljudi postavljao mu je pitanje šta je to prevagnulo da uradi jedan ovakav potez, a on naglašava kako je to isključivo Božija volja i milost koju mu je Allah dž.š. podario.

“Ovo veliko hairli djelo koje ja činim će za mene govoriti, za života moga i moje hairli porodice a i poslije moje smrti. Hvala vam još jednom što ste se odazvali, velika mi je sreća i zadovoljstvo.” – kazao je gospodin Avdić.

Prigodnim govorom obratio se i muftija zenički, gospodin Ejub Dautović koji ovom prilikom prenio i poruku i čestitke reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica