Postavljen kamen temeljac za izgradnju I faze objekta IPF-a (FOTO)

Postavljen kamen temeljac za izgradnju I faze objekta IPF-a (FOTO)

IMG_6541
Foto: Benjamin Hazić/072info

U organizaciji Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici danas je u naselju Radakovo položen kamen temeljac za izgradnju I faze objekta IPF-a.

Na ovoj svečanosti pored velikog broja zvanica prisustvovali su i član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, Ejub ef. Dautović, premijer ZDK Munib Husejinagić, dekan IPF-a Zuhdija Adilović, kao i načelnik Općine Zenica, Husejin Smajlović.

„Islamski pedagoški fakultet obilježava značajan jubilej i to 20 godina postojanja IPF-a, koji nije mogao dobiti bolji poklon, a to je zasigurno ovaj veliki događaj, zbog kojeg smo danas ovdje svi zajedno, a to je polaganje kamen temeljca za izgradnju ove velike ustanove. Ono što je već poznato za ovaj fakultet jeste da su na ovom fakultetu ostala sva tri odsjeka, ali izgradnjom ovog centra i što boljem usavršavanju, otvorit će se i novi odsjek a to je Odsjek za arapski jezik i književnost“, istakao je Zuhdija Adilović, dekan IPF-a.

Ova ustanova će zauzimati prostor od 9000m2 koja će posjedovati amfiteatar, restoran, biblioteku, kafeteriju, a ukupna investicija iznosi 16 miliona KM.

Pored svih zvanica, svoj doprinos ovom velikom danu za Zenicu upriličio je i član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, koji je kazao: „Veliko zadovoljstvo izražavam zbog početka radova na ovoj značajnoj ustanovi, pa i samo postavljanje kamen temeljca zbog kojeg smo se svi danas ovdje okupili. Citirat ću rahmetlli Aliju Izetbegovića, koji je jednom prilikom rekao: „Pomoću vjere i nauke možemo stvoriti znanje kao uzbrdica koja je presudna za sopstvenu karijeru. Osnivajmo ustanove za školovanje da se svako dijete školuje“, kazao je Izetbegović.

Pored njih, prisutnima se obratio i novoizabrani premijer ZDK Munib Husejinagić, kao i ef. Dautović, a naravno i načelnik Općine Zenica,  Husejin Smajlović, koji je sa zadovoljstvom rekao: „Sticaj sretnih okolnosti desio se i danas u naselju Radakovo, jer je otpočela investicija  i to najviša u historiji Zenice. Svi oni koji se budu šklovali u toj zgradi ispunit će očekivanja u svijetu i time učiti kroz cijeli život ljude oko sebe“, rekao je načelnik Smajlović.

Nakon prigodnog programa, upriličeno je polaganje kamen temeljca, gdje je u isto vrijeme zaklan kurban u što bolji beričet ove ustanove. Početak izgradnje radova I faze planiran je za juni ove godine, a završetak u novembru tekuće godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS