Posvađali se Reis i Kardinal

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović reagirao je na izjavu kardinala Vinka Puljića, bivšeg vrhbosanskog nadbiskupa.

“Odbacujem kao musliman tendenciozno intoniranu izjavu kardinala Vinka Puljića vezanu za moje obraćanje na Karićima, a koju je dao za RTV ‘Herceg-Bosna’”, izjavio je Kavazović za Preporod.info.

Kardinal Puljić je gostujući u programu spomenute televizije izjavio da mu je žao zbog izjave reisul-uleme na Karićima, a koja se odnosi na “prebrojavanje” Bošnjaka, jer je njom reisul-ulema “zatvorio vrata normalnom dijalogu”.

Reisul-ulema je istakao kako je njegovo obraćanje bilo refleksija na izjavu Bakira Izetbegovića, te da se odnosila na one koji godinama prijete secesijom i sukobom na prostoru BiH ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima.

“Da, muslimani bi se u tom slučaju sigurno branili od agresije i u to niko normalan ne treba sumnjati, pa ni kardinal Vinko Puljić, bivši vrhbosanski nadbiskup, i moj dosadašnji prijatelj”, poručio je reisul-ulema Kavazović.

Za nadati se da se rasprava vjerskih velikodostojnika neće pretvoriti u onu vrstu rasprava i svađa koju gledamo među političarima u BiH.

GODISNJICA
MARKETING