Portal 072info

POTJERNICE: Traže se zbog ubistva, ratnog zločina, krađa!

Prema naredbama nadležnih sudova iz Unsko-sanskog kantona (USK), raspisane su međunarodne potjernice za nekoliko osoba, a koje su objavljene i na službenim stranicama policijskih agencija. Osobe koje se traže počinile su različita krivična djela, poput ubistva, ratnog zločina, razbojništva, šumskih krađa, nanošenja povreda…

Smrtonosni hitac

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posljednja potjernica raspisana je za Mervanom Šljivarom (33) iz Ljubljane, nastanjenom u Prijedoru, a traži se prema naredbi Kantonalnog suda u Bihaću od 11. septembra 2014. godine zbog krivičnog djela ubistvo.

Šljivar je osumnjičen da je 14. septembra u kafani “Gold” u Ostrošcu kod Cazina ustrijelio hicem u glavu Nedžada Kličića zvanog Krajiški Rambo.
Šljivar je pobjegao iz BiH sa saučesnikom Mehmedom Rekićem (33) zvanim Meša iz Bihaća. Rekić je uhapšen u Švicarskoj i 7. oktobra predat državnim organima BiH, no Šljivaru policija još nije ušla u trag.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slavko Dotlić (57) iz Bihaća traži se, također, prema naredbi Kantonalnog suda u Bihaća, a za njim je potjernica raspisana 12. septembra 2014. godine zbog krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Kako saznajemo, trenutno živi u Turiji kod Srbobrana u Srbiji.

Naredbom Općinskog suda u Bosanskoj Krupi raspisana je međunarodna potjernica za Edinom Mahmićem (38) zvanim Samir iz Ljusine kod Bosanske Krupe. On se traži zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci, a na koju je osuđen pravomoćnom presudom Općinskog suda Bosanska Krupa u maju 2009. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Hašim Bašić (51) iz Varoške Rijeke kod Bužima izbjegava suđenje za krivično djelo razbojništvo, pa je Kantonalni sud u Bihaću za njim raspisao međunarodnu potjernicu 11. marta ove godine.

Nermin Bajrić (31) iz Bosanske Krupe traži se, pak, zbog krivičnog djela razbojništva. Za njim je potjernicu izdao Općinski sud u Bosanskoj Krupi 14. marta 2014. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za Alenom Demirovićem (36) iz Bihaća traga se prema naredbi Općinskog suda Bihać od 23. septembra ove godine zbog krivičnog djela teška krađa.

Izdržavanje kazne

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema naredbama Općinskog suda u Bosanskoj Krupi od 10. aprila 2014. godine Simo Kalanj (30) i Milan Bojanić (34) iz Bosanske Krupe traže se zbog krivičnog djela šumska krađa.

Na internet-stranici Interpola, a prema naredbi Općinskog suda u Bihaću, od 30. decembra 2013. godine nalazi se međunarodna potjernica za Mujom Mujanovićem (41), rođenim u mjestu Prisočka kod Kotor-Varoši, zbog krivičnog djela teška krađa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovaj sud je 23. septembra ove godine raspisao potjernicu za Safetom Vojićem (30) iz Bihaća zbog krivičnog djela teška krađa.

Hasib Duraković (36) zvani Pežo, prema međunarodnoj potjernici od 18. februara ove godine koju je raspisao Općinski sud Bosanska Krupa, traži se zbog krivičnog djela lakša tjelesna povreda, a Bećir Duraković (51) iz Baštre kod Bosanske Krupe traži se prema naredbi ovog suda od 7. februara zbog upućivanja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od godinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

cazin.net

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME