Potonuo jedan od najpoznatijih plutajućih restorana na svijetu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Plutajući restoran koji je bio poznata znamenitost Hong Konga potonuo je nekoliko dana nakon što je izvučen iz luke u kojoj je radio gotovo 50 godina.

Restoran Jumbo se prevrnuo u Južnom kineskom moru dok je bio na putu prema nepoznatoj lokaciji, saopćila je njegova matična kompanija Aberdeen Restaurant Enterprises, piše BBC.

Oni su naveli u saopćenju da su “veoma tužni zbog ovog incidenta”, ali da nijedan član posade nije ozlijeđen.

ČITAJ JOŠ:  Zašto Hong Kong gradi stanove veličine 12 kvadrata?

Restoran je zatvoren u martu 2020. kada su svi ugostiteljski objekti i turističke atrakcije zatvorene zbog pandemije koronavirusa.

Vjeruje se da je više od 3 miliona gostiju posjetilo ovaj restoran, uključujući britansku kraljicu Elizabetu II, Toma Cruisea i Richarda Bransona.

Bio je prikazan u nekoliko filmova, uključujući film o Bondu, ali pandemija je zadala težak udarac ovoj poznatoj turističkoj atrakciji u Hong Kongu.

Pomorski inženjeri su angažovani da pregledaju plutajući restoran prije putovanja, a pribavljena su “sva relevantna odobrenja”, rekli su vlasnici.

ČITAJ JOŠ:  Mladenci poslali račune od po 240 dolara zvanicama koje nisu došle na vjenčanje

Plovilo je trebalo ostati na neotkrivenoj lokaciji dok čeka novog operatera.

Međutim potonuo je u nedjelju u blizini Paracelskih otoka nakon što je u njega počela prodirati voda, saopćio je Aberdeen Restaurant Enterprises.

Iako je pandemija bila posljednji udarac za restoran, godinama se suočavao s finansijskim problemima.

Operater Melco International Development rekao je prošli mjesec da restoran nije bio profitabilan još od 2013. i da je imao velike gubitke.

GODISNJICA
MARKETING