Portal 072info

Potpisan protokol o donaciji porođajnom odjeljenju zeničke bolnice

U okviru nastavka saradnje turske općine Kartepe i Grada Zenice potpisan je Protokol o donaciji za porođajno odjeljenje Kantonalne bolnice Zenica, kojim će ovoj javnoj ustanovi biti omogućena nabavka opreme i rekonstrukcija dijela odjela u vrijednosti 490.000 eura.

Protokol o donaciji Kantonalnoj bolnici Zenica potpisali su načelnik Općine Kartepe Huseyin Uzulmez, direktor kampanije donatora “Howon otomotiv inşaat malzemeleri filtre sistemleri sanayi ve ticaret” Cem Kurtis, direktor “Ari Medikal Sarajevo“ Mahmut Guven, gradonačelnik Grada Zenice Husejin Smajlović, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i direktor KBZ Rasim Skomorac.

Saradnja s općinom Kartepe je uspostavljena prije četiri mjeseca i vrlo brzo je dogovorena saradnja koja je već dala rezultate, tako da će porođajno odjeljenje imati puno bolje uvjete za rad.

-Kada sam posjetio ovo odjeljenje prije četiri mjeseca stanje je bilo kao kod nas prije 20 godina i obećao sam da ćemo pomoći koliko možemo. Sretan sam što smo ovako brzo uspjeli realizovati ovu donaciju i zahvalan sam svima koji su doprinijeli da se ovaj posao završi ovako brzo – kazao je načelnik Kartepea Huseyin Uzulmez.

Realizacija ovog projekta počinje već ove sedmice i prema prvim najavama donatora oprema za porođajno odjeljenje bit će isporučena do kraja januara, kada bi trebalo da se izvrše i sanacioni radovi na ovom odjeljenju Kantonalne bolnice, koje će u okviru projekta dobiti i novu operacionu salu. 

Fena

Podijelite članak