Portal 072info

Potpisan sporazum SDA i SBB

Potpisan je Sporazum o zajedničkom nastupu Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost na oktobarskim lokalnim izborima, u Zeničko-dobojskom kantonu. 

Data je puna podrška njihovom zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Zenice, magistru Naidinu Ahmetspahiću.

Predstavnici SDA i SBB-a, predsjednik Kantonalnog i Gradskog odbora SDA, Miralem Galijašević i Ibrahim Šišić, te Nasir Beganović i Ismet Sarajlić, u ime SBB-a, razgovarali su o zajedničkom nastupu ove dvije stranke na predstojećium lokalnim izborima.

-Odluka o zajedničkim kandidatima za načelnike i gradonačelnike donesena je na državnom nivou i mi to  poštujemo. Spremni smo punim kapacitetom podržati našeg zajedničkog kandidata za gradonačelnika Zenice. Uvjereni smo da će gospodin Ahmetspahić imati i snažnu podršku  građana Zenice, – izjavili su predstavnici ove dvije političke partije, izrazivši uvjerenje da će potpisani Sporazum o zajedničkom nastupu Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost na oktobarskim lokalnim izborima, omogućiti uslove za njihov odlučan rad u interesu svih građana Grada Zenice i Bosne i Hercegovine, kroz unapređenje poslovnog ambijenta, unapređenje kvalitete i efikasnosti lokalne administracije i realizaciju drugih ustavnih nadležnosti koje ima lokalna zajednica.

RTVZE

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box