Potpisan Ugovor o izgradnji faze II tunela Vijenac (FOTO)

Potpisan Ugovor o izgradnji faze II tunela Vijenac (FOTO)
FOTO: 072info.com
FOTO: 072info.com

U sjedištu Zeničko – dobojskog kantona, danas je bilo upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o izgradnji faze II tunela Vijenac (tzv. 1.mart), a s njim su obuhvaćeni radovi na hidroizolaciji, odvodnji, sekundarnoj podgradi, kolovoznim konstrukcijama i elektroinstalacijama.

Planiran završetak radova tunela Vijenac je u martu 2014. godine, i time će se u funkciju pustiti cjelokupna dionica Drivuša-Kakanj, tačnije dionica Sarajevo-Zenica.

Ugovor su potpisali Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, koji je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što su Autoceste FBiH bile dio ove velike priče i to da će građani za 12 mjeseci moći koristii ovu dionicu i ovaj savršeni projekat. Ono što je važno naglasiti jeste da su sve kompanije koje su radile završetak ovih radova, uradile posao na profesionalan način i najteži dio posla odradili bez problema.
Također, postpisivanju ugovora prisustvovao je i Hamed Ramić, direktor Euroasfalta d.o.o. Sarajevo, Asim Nanić, direktor ŽGP d.d. Sarajevo, Enver Bijedić, ministar Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, kao i supotpisnik Ugovora.

Potpisivanju je prisustvovao i premijer našeg kantona Fikret Plevljak i premijer FBiH Nermin Nikšić.

„Čestitam kompanijama na uspjehu i želim da im se zahvalim na velikim stvarima koje su uradili i time nama svima vratili vjeru u bolje sutra. Dokazalo se da su tehničari i inžinjeri spremni uraditi ovako veliki projekat kao što je tunel Vijenac“, istakao je premijer Plevljak.

Ono što je naglašeno jeste da bi se iz Zenice do Sarajeva okončanjem ove dionice trebalo stići za 30 minuta.

„Mi često zaboravimo one ružne stvari, ali ne treba lako prelaziti preko činjenice i spasiti projekat i posao, ali i vidjevši posao kako napreduje i kako je dobar. Koristim priliku da se zahvalim Autocestama iako trenutno imaju dosta problema kako u firmi, tako i među radnicima“, naglasio je premijer FBiH Nermin Nikšić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica