Portal 072info

Potpisivanje Ugovora o sufinansiranju/finansiranju kapitalnih projekata iz oblasti obrazovanja

U petak, 22.11.2013. godine, u Zenici, u prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK (Zmaja od Bosne bb), s početkom u 10:00 sati, biti će potpisan Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalih projekata iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Ugovor će potpisati federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mirko Trifunović. Sredstva u iznosu od 127.100,00 KM osigurava Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz Budžeta FBiH za 2013. godinu u svrhu realizacije četiri projekta na području ovog Kantona, a koji se odnose na poboljšanje uslova rada odgojno-obrazovnih ustanova.

Korisnici sredstava su: „Prva gimnazija“ Zenica (31.775,00 KM za projekt „Izrada tehničke dokumentacije, rekonstrukcija sistema grijanja, sa izvođenjem dijela građevinskih radova i nadzor nad izvođenjem radova), OŠ „21. mart“ Matuzići-Područna škola Mravići, Doboj-Jug (31.775,00 KM za izradu projektne dokumentacije, rekonstrukcija i sanacija postojećeg krova, nadzor nad izvođenjem radova), OŠ „1. mart“ Jelah, Tešanj (31.775,00 KM za rekonstrukciju i sanaciju postojećeg krova) i Franjevačka gimnazija Visoko (31.775,00 KM za izgradnju fiskulturne sale).

Inače, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je, s ciljem poboljšanja uslova rada, osiguralo finansijsku podršku za ukupno 30 odgojno-obrazovnih ustanova u Federaciji BiH, u iznosu od 850.000,00 KM.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box