Potraga za Kristijanom Matulovićem: Napao ženu, oteo joj kartice i podigao novac

Screenshot 6 703

Sarajevska policija traga za Kristijanom Matulovićem koji je sinoć zajedno s ženskom osobom na Koševskom Brdu izvršio tešku razbojničku krađu kojom prilikom je povrijeđena napadnuta žena.

Naime, Policijskoj upravi Centar N. Z. iz Sarajeva prijavila je da ju je Matulović jučer u 17:30 sati presreo u ulici Braće Begića.

Tom prilikom Kristijan je uz upotrebu fizičke snage oborio na tlo N. Z. i oteo joj ceker s novcem i kreditnim karticama.

– Prilikom pada oštećena je povrijeđena, a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje, saopćeno je iz MUP-a KS.

Matulović je nakon napada pobjegao, te je sa bankovnog računa oštećene, podigao određenu sumu novca. 

U potrazi za Matulovićem koji se sumnjiči za razbojništvo, krađu i nanošenje teške tjelesne povrede iz nehata, policija je sinoć u 21:30 sati u ulici Nusreta Šišića Dede pronašla Z. S. (41) koja je bila u društvu s Kristijanom te policiji nije prijavila krivično djelo. Braća Matulović koji žive u pomenutom naselju, dobro su poznati policiji po krađama, razbojništvima i nasilničkom ponašanju. 

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE