Potraga za ubicom policajca: Sve jedinice kantonalne i federalne policije su na terenu

Sve policijske jedinice MUP-a KS i Federalne uprave policije tragaju za ubicom policajca FUP-a Mahira Begića. Na terenu su i pripadnici specijalne policije, a prema riječima ministra unutrašnjih poslova FBIH Aljoše Čampare, sarađuju sa ostalim agencijama. Premijer KS Edin Forto kazao je kako je Kanton stavio na raspolaganje sve svoje resurse, kao i komesar i ministar unutrašnjih poslova KS kao i to da će biti u stalnom kontaktu.

Iz MUP-a KS su kazali da zbog uviđaja ne mogu dati više informacija i da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.

Policajca Begića je pronašao njegov kolega iza 18 sati kada je došao da preuzme smjenu.

Mještanin Ilija Medić, čija je kuća udaljena 90 metara od FUP-ovog objekta, kazao je novinarima kako su se pucnji čuli između 18 i 18:30 sati. Pucnje je čuo njegov mlađi sin.

“Ušao je u sobu i rekao kako je čuo pucanje, ali pošto je tu streljana i stalno se puca nismo obraćali pažnju. Tada je komšija zakucao na vrata i kazao kako je Begić ubijen. Policija je brzo došla”, kazao je.

Po naselju se brzo proširila priča da se sumnja da je ubica Edin Gačić za kojim se već traga zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica. Medić ističe da se ne plaši i da su mještani spremni braniti svoje porodice i dom.

“Begić je bio dobar, svi smo ga znali. Spavao je kod nas kada je bio veliki snijeg jer nije mogao doći do kuće”, dodao je Medić izražavajući žaljenje.

Klix.ba