“Potrčali smo do brane, ali već je potonuo”: Detalji tragedije u kojoj se dječak (10) utopio drugarima pred očima

“Potrčali smo do brane, ali već je potonuo”: Detalji tragedije u kojoj se dječak (10) utopio drugarima pred očima

Strahinja Stepanov (10) udavio se prekjuče u jezeru Vranjaš u selu Manđelos nadomak Sremske Mitrovice, kada je upao u vodu dok se igrao s drugom.

Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila u srijedu po podne, kada je Strahinja sa godinu dana mlađim drugom otišao da se poigra na obali jezera, koje se nalazi blizu sela Manđelos, piše Blic.

Igrali se na brani

– Postoje dvije verzije događaja. Prema jednoj, djeca su se igrala na brani gdje je velika kosina. Strahinja je stao na mahovinu, koja je izuzetno klizava, okliznuo se i upao maltene naglavačke u hladno jezero, na mjestu gdje je dubina pet metara – priča izvor lista Kurir i dodaje:

– Prema drugoj priči, dječaci su htjeli da pecaju, a kada je Strahinja zabacio štap, prevrnuo se i pao u vodu.

O nesreći je obavješteno tužilaštvo.

Kako su pecaroši, koji su kobnog dana bili na obali, ispričali, oni su još ranije u srijedu vidjeli djecu kako idu ka brani.

– Oko 15 sati je dotrčao samo jedan dječak, bio je potresen, uplakan i dozivao je pomoć, čulo ga je cijelo vikend naselje. Ispričao je da je njegov drug upao u jezero. Nekoliko ljudi je odmah otrčalo do brane, jednog su vezali sajlom i on je počeo da traži dijete – pričaju pecaroši.

– U jednom momentu se čak učinilo da se dijete nazire u vodi, pecaroš je krenuo ka tom mjestu, pokušavao je da dođe do njega, ali je bilo kasno, mališan je već potonuo.

Prema navodima pecaroša, na obali su se brzo okupili mještani.

Ronioci ga izvukli

– Došli su tu i roditelji djeteta, svi su se angažovali, a veoma brzo su došli i policija, Hitna pomoć i ronioci Žandarmerije. Oko 18 časova izvukli su tijelo mališana na obalu – dodaju sagovornici.

– Scena je bila potresna, svi su se rasplakali. Dijete je stradalo naočigled druga i usred igre. Cijelo selo je u šoku i žalosti zbog nezapamćene tragedije – pričaju oni.

Posljednji oproštaj: Mališan sahranjen juče

Kako je odmah po izvlačenju dječaka iz jezera Vranjaš mrtvozornik izdao smrtovnicu, sahrana malog Strahinje organizovana je juče u 14 časova na lokalnom groblju u Manđelosu. Posljednjem oproštaju od dječaka prisustvovali su maltene svi mještani.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica