Portal 072info

Potrebno je stvoriti privredni i ekonomski ambijent kako bi se privlačili investitori

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

covic izetbegovic

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović najavili su danas intenzivniji dijalog kada je u pitanju grad Mostar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Naši predstavnici trebaju u idućih sedam dana sjesti i postaviti puno stvari ispred sebe, koje, ako ih nismo u stanju odmah rješavati, trebamo barem prepoznati kao problem, i osmisliti neku dinamiku kojim putem ići i kako ih rješavati – kazao je Čović nakon sastanka dvije stranke u Mostaru, dodavši kako suradnja HDZ-a BiH i SDA svakim danom treba biti jača te doseći strateško partnerstvo kako bi time relaksirali i odnosi dva naroda.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o gospodarskom stanju u Mostaru te se, kako je kazao Čović, “rodila” ideja da se zajednički pokuša izraditi jedan strateški dokument stvaranja gospodarskog i ekonomskog ambijenta kako bi se u Mostar počeli privlačiti investitori.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Bez obzira na često suprotstavljene stavove i interese HDZ-a i SDA, pa i naroda koje predstavljamo, danas smo prije svega postigli to da u jednoj dobroj atmosferi redovito razgovaramo – kazao je Izetbegović u izjavi novinarima nakon sastanka.

– Dogovorili smo jedan intenzivniji dijalog kada je u pitanju Mostar, ali i HNŽ, tako da će već u narednih sedam dana krenuti intenzivni razgovori kako bi se pronašla određena rješenja za ovaj grad – kazao je Izetbegović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Po njegovim riječima, Mostar mora živjeti i dvije stranke moraju naći način da Mostar ne bude u blokadi i da se definitivno za njega nađu konačna rješenja.

– Kako bi se to postiglo  potreban je intenzivan dijalog i izrada projekata koji trebaju obnoviti život u Mostaru – kazao je Izetbegović.

Na novinarski upit kada će se održati izbori u Mostaru, Izetbegović je kazao kako će se pokušati raditi na tome da se održe zajedno s listopadskim općim izborima, a ako ne tada, onda će se intenzivno raditi na tome da to bude u ovoj godini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Dugoročan cilj obje stranke je sprječavanje dominacije etničke skupine koja je na nekoj razini vlasti dominanata. To je proces i to neće biti lako postići. Mislim da je dominantna etnička skupina u Mostaru hrvatska i mi s te strane očekujemo jedan iskorak, a SDA je spreman napraviti iskorak kada je u pitanju državna razina kako bi relaksirali te odnose – kazao je Izetbegović

Po Čovićevim riječima, cilj je napraviti dogovor i stvoriti ambijent za izbore u Mostaru o čemu će se razgovarati u idućih tjedan dana.

– Dogovor za Mostar mora biti mostarski dogovor, a onda ćemo ga lako provesti i kroz parlamentarnu proceduru – kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

FENA/dg

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME