Potresna ispovijest Elvire o iskustvu na UKC Tuzla: Bebu od dvije godine poslali su kući sa slomljenom nogom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Elvira Biberović, majka malenog Erhana (2) ispričala je svoje neugodno iskustvo sa doktorima na UKC Tuzla.

  • Dječak se okliznuo na pločice, sjeo na guzu pa pao na leđa. Pri tome zadobio i udarac potiljačkim dijelom glave. Nije povraćao, nije gubio svijest – počinje svoju prilu Elvira Biberović.
  • Ovo je doktorica koja tvrdi da je beba samo doživjela “spinalni šok”. Kod nje na pregledu je bilo sve okej, super, sjajno, bajno!!! Iako sam tri puta navodila da beba ne može na lijevu nogu, dijete od nepune dvije godine je pustila da dijete hoda, muči se vrišti i trese! Kao majka zahtjevala sam da bebu odmah pošalje na snimanje CT aparatom. Dva puta sam molila, na što gospođa odgovara “rekoh vam nema potrebe, beba je okej” – nastavlja svoju priču Elvira.
  • Odlazimo kući u 21:00 sat. Dijete je zaspalo u 22:00 u 00:00 počinju bolovi i neutješni plač djeteta koji je nepodnošljiv! Vjerujući da je strah samo od pada uspjela sam bebu da uspavam. Ujutru dijete se budi i dalje ne može na lijevu nogu i opet kreće plač i dozivanje mama, mama, mama!

Odvedem dijete u Dom zdravlja i odmah dobijemo uputnicu na Ortopediju UKC Tuzla.

Ljubazni doktor nas prima te nam postavlja jednostavno pitanje: “Da li je beba snimila nogu?”

  • Majko, bebi je slomljema noga na dva mjesta, budite sretni pa ste došli na vrijeme da nije prošlo puno vremena od loma.

-Bebi stavljaju gips od kuka do prstiju. Zahvaljujem se doktoru Aganu koji svoj posao radi onako kako treba, a za doktoricu sa hirurgije samo mogu da kazem da je nesposobna za svoj posao i da ćemo ići dalje sa ovim nalazima i dokazima. Moje dijete je doživilo traume a i ja zajedno sa njim, jer njegova bol je i moja. Dobro majke opratite pažnju ko vam liječi dijete! – izjavila je Elvira Biberović za portal Crna-Hronika.

GODISNJICA
MARKETING